Tank op med vintervitaminer.

Citronkage med blå birkes

Saftig og knasende citronkage med blå birkes og citrusfrosting. Perfekt til eftermiddagskaffen!

17. februar 2015 af I FORM

Citronkage

10 personer

1 dl olivenolie
½ tsk. stevia (pulver)
2 spsk. agavesirup
1 knivspids salt
Saft og skal fra 2 økocitroner
4 æg - del i hvider og blommer
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. bagepulver
120 g mandler
50 g fuldkornsrismel
50 g blå birkes

Citrusfrosting

2 dl skyr
2 store spsk. mascarpone
1 knivspids stevia (pulver)
½ tsk. vaniljepulver
Skal fra ½ økocitron

Pynt
1 økocitron i skiver til pynt


Sådan laver du citronkage

  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor.
  • Bland æggeblommer, krydderier, bagepulver, birkes og de hakkede mandler.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i mandelblandingen.
  • Si rismelet i, og vend det rundt.
  • Kom dejen i en lille rund springform, og bag den ved 200 grader i 15-20 min.
  • Lad kagen køle af.
  • Rør frostingen sammen, og smag til med stevia.
  • Pynt med helt tynde citronskiver.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...