Spis 2 kiks med lidt god smør imellem som en klapsammen chokoladekiks - sødt uden at være syndigt.

Chokoladekiks uden sukker og gluten

Chokoladekiks behøver ikke være usunde og fulde af sukker. Få opskriften fra Michelle Kristensens nye bog "Er du pære, æble eller banan. Få de slanketips, der virker".

5. oktober 2012

Opskriften er lavet sådan, at én version eger sig bedst til dig, hvis du er æbleformet - en anden hvis du er pæreformet.


Kend din kropsform >>


Chokoladekiks

16 styk

Æbleform: 60 g kokosmel
eller
Pæreform: 90 gram tørrede boghveder
Sådan tørrer du boghvedefrø: Læg boghvedefrøene i vand natten over. Sørg for, at alle boghvedefrøene er tildækket med vand. Næste dag skylles de i en si, inden de fordeles på en bageplade og tørres ved 150 grader i ca. 1 time.
115 g hørfrø
½ banan
2 spsk kakao
½ tsk stevia
2 æg
2 dl vand
Revet skal fra økologiskappelsin
Et drys havsalt

Tip: Du kan evt erstatte kakao med andre krydderier som nelliker, lakridsrodspulver eller prøv at tilsætte en revet gulerod eller 1/3 af en revet squash.


Sådan gør du

  • Mal kokosmel/boghveder fint i foodprocesser.

  • Mos bananen og bland alle ingredienserne sammen i en skål. Lad massen stå i minimum 20 min, og fordel herefter massen ud på en bageplade i en firkant.

  • Bag kiksene ved 150 grader. De skal have 60 minutter i alt, men tag dem ud efter 15 minutter og lav aftryk til form og størrelse. Hold øje med kiksene. De skal være sprøde. Alt afhængig af ovn, kan det godt tage længere tid.

  • Til et mellemmåltid: Spis 2 kiks med lidt god smør imellem som en klapsammen chokoladekiks.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...