Brød med soltørrede tomater

Mellemmåltid

3. september 2015 af I FORM

20 stk

25 g gær
3 dl vand
3 dl kærnemælk
1 spsk. salt
200 g groft speltmel
200 g grove kerner
50 g feta
50 g sorte oliven
75 g soltørrede tomater i olie
5 bl. stilke rosmarin og basilikum
250 g durummel
Ca. 150 g hvedemel


Tilberedning

Rør gær, vand, mælk og salt sammen. Kom speltmel og kerner i, og stil det koldt natten over. Næste dag røres feta i tern, oliven, strimlede tomater og hakkede krydderurter i. Herefter durummel. Så røres dejen til med hvedemel og kommes i en bradepande foret med bagepapir på ca. 30 x 40 cm. Prikkes med gaffel og stilles til efterhævning i 1 time. Bages ved 180 grader i 45 min. Skæres nu i tynde “kagestykker” og serveres fx med 2 skiver (20 gram) hamburgerryg eller andet magert kødpålæg.

Tips:
Du kan sagtens fryse brødet.

  • Du træner faktisk ikke:

    Du opnår mere mæthed ved færre kalorier, hvis du halverer mængden af brød og til gengæld spiser mere fedtfattigt pålæg, fx kyllingebryst.


  • Du træner hårdt og meget:

    Du kan godt bruge flere kulhydrater til dine slunkne depoter og proteiner til dine muskler. Det løser du ved at spise et par skiver brød med pålæg.

Nå dine mål i 2017

Måske er du interesseret i...