Broccolibrød
© wichmann+bendtsen

Broccolibrød med æg og mandelmel

Har du svært ved at få spist de anbefalede 600 gram grønt om dagen, så snup lidt brød! I vores brød gemmer der sig nemlig masser af skønne grøntsager, der både giver farve og masser af mættende kostfibre og smag.

30. marts 2017 af Michelle Kristensen

Broccolibrød med æg og mandelmel

6 stk.

1 broccoli, ca. 300 g

3 æg

3 spsk. mandelmel

1 stor tsk. loppefrøskaller

1 tsk. salt

Sådan laver du broccolibrød

  • Blend broccolihovedet i en blender eller foodprocessor, til det er helt findelt.
  • Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, og rør det sammen til en ensartet masse, enten i hånden eller i foodprocessoren. 
  • Lad dejen stå i 10 minutter, så loppefrøskallerne får tid til at suge væske til sig.
  • Kom dejen ud på en bage­plade med bagepapir, og form med en ske dejen til en firkant på ca. ½ cm's tykkelse.
  • Bag brødet i 18-20 minutter ved 175 grader varmluft. 
  • Lad det køle af på en rist, og skær det så ud i 6 firkanter.

Derfor skal du spise masser af broccoli.

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 98 kcal
Protein: 7,8 g
Fedt: 5,6 g
Kulhydrat: 4,8 g
Kostfibre: 2,6 g

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...