burger på tallerken

Tunburger med syltede løg og ingefær

Hvem siger, at en burger skal indeholde hakket oksekød og salat. Prøv denne spændende variant med tun, syltede løg og ingefær.

29. maj 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Tunburger med syltede løg og ingefær

2 personer

2 tunbøffer a 100 g pr. stk.
½ tsk. wasabipulver eller 1 tsk. fintrevet peberrod
2 tsk. ingefær, fintrevet
1 tsk. dijonsennep
2 fed hvidløg
2 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
2 skalotteløg
4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
200 g broccolibuketter
Lidt koldpresset rapsolie
2 fuldkornsburgerboller
2 spsk. mayonnaise
100 g rucola

Sådan laver du tunburger

  • Skær/hak tunkødet fint med en kniv eller i en foodprocessor, og bland det godt med wasabipulver, ingefær, sennep, presset hvidløg, rapsolie, salt og peber. 
  • Form to bøffer.
  • Skær skalotteløg fint, og steg det i 2 spsk. olivenolie. 
  • Vend det med eddike, og krydr med salt og peber.
  • Kog broccolibuketter 1-2 min. i letsaltet vand med dryp af rapsolie.
  • Gnid bøfferne med olivenolie, og steg dem i alt 6-8 min. ved høj varme.
  • Lun bollerne, smør med mayo, og fyld med tunbøf, løg og rucola. 
  • Servér broccoli til.

Tip! Forbered tunbøfferne. 

Har du tid, så gør tunbøfferne klar (se pkt. 1), dæk dem med film, og stil dem på køl en times tid, før du går i gang med madlavningen.

Næringsindhold pr. person

Energi: 551 kcal
Protein: 38,5 g
Fedt: 27,6 g
Kulhydrat: 42,3 g
Kostfibre: 9,4 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...