Læs også

Skål med rødkålssalat

Rødkålssalat

© wichmann+bendtsen

Torsk med rosmarinkartofler

Få torsk med rosmarinkartofler og edamamebønner til aftensmad. Det er lækkert - og så tager det kun 30 minutter! Se hvordan her.

8. januar 2016 af Anne Larsen og Martin Kreutzer

Torsk med rosmarinkartofler

2 personer

200 g små kartofler

Koldpresset rapsolie

1 kvist rosmarin eller 1 tsk. tørret rosmarin

Havsalt og kværnet sort peber

1 citron

2 stykker torskeloin a ca. 150-200 g

250 g edamamebønner

1 håndfuld bredbladet persille

Et par kviste dild

 

Sådan laver du torsk med rosmarinkartofler

  • Skrub kartoflerne, tør dem, og skær dem i halve eller kvarter.
  • Gnid dem med rapsolie, og krydr med rosmarin, salt og peber.
  • Bag dem ved 200 grader i 20 minutter.
  • Del citronen, og grill den på en grillpande/grill.
  • Bag torsken med i ovnen de sidste 12 minutter, krydr den med salt og peber ved anretning.
  • Kom bønnerne i en gryde, drys let med salt, dryp med rapsolie, og kog op.
  • Dræn bønnerne, og vend dem med 2 tsk. rapsolie og fint­hakket persille.
  • Anret fisken med dild og kartofler, bønner og citron.

 

Næringsindhold pr. portion:

  • Energi: 428 kcal
  • Protein: 48,9 g
  • Fedt: 13,7 g
  • Kulhydrat: 31,3 g
  • Kostfibre: 7,9 g

Aftensmad på max 30 minutter

1. Kokossuppe med laks og ingefær 2. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 3. Bagt laks med grønkål 4. Kålhotdog med sundt fyld 5. Kylling med rodtern og bagte tomater 6. Chili con carne med kalvekød og majs 7. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 8. Hakkebøf med sommergrønt 9. Sommerlig salade nicoise 10. Spinattærte med tomat 11. Spinatpasta med tigerrejer 12. Sommersalat med kylling og quinoa 13. Røget laks med stegt spidskål 14. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 15. Bagt laks med pesto 16. Steak med knuste kartofler og salat 17. Salat med pære og edamamebønner 18. Squashpasta med rejer og hvide bønner 19. Bønnesalat med spicy kødboller 20. Æggerulle med spinat og laks 21. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 22. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 23. Salat med kylling og æbler 24. Fiskeruller med gulerødder og kål 25. Torsk med rosmarinkartofler 26. Gulerodssuppe med røde linser 27. Hakkebøf med stegte grøntsager 28. Pasta med tun, kapers og oliven 29. Kylling og kål i karry 30. Svinekotelet med quinoa og broccoli 31. Rødtunge med pære og citron 32. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 33. Svampe-omelet med rød peber 34. Jordskokkesuppe med fyld 35. Lammefilet med kartofler og palmekål 36. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 37. Kylling med gremolata og spicy sortkål 38. Tun med bagte rødløg og quinoa 39. Kyllingesalat med æble og citrus 40. Pasta med grov valnøddepesto 41. Rødbedeomelet med røget laks 42. Kylling på sød kartoffelmos 43. Lammefilet på fennikelpuré med salat 44. Karrysuppe med rejer og mango 45. Suppe med tomat, sortkål og bønner 46. Bagt laks med rødkålsråkost 47. Bagt torsk med 3 slags ærter 48. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 49. Coq au vin på sød kartoffelmos 50. Kyllingesalat med jordbær 51. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 52. Marinerede kyllingespyd med grønt 53. Squashpasta med krydret kylling 54. Edamamesalat med jordbær 55. Tunburger med syltede løg og ingefær 56. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 57. Quinoasalat med kylling og tomat 58. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 59. Paella af hvide bønner med rejer 60. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 61. Krydret kylling i tomat-yoghurt-sauce 62. Sund fish'n'chips 63. Chili con carne med chokolade

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler