Opskrift på kål i knasende nye klæder.

Svinekæber på rødkål

Skøn simreret med svinekæber og linser på en bund af sprød rødkål.

24. november 2014 af Anne Larsen

Svinekæber med kål

2 personer

50 g grønne linser
1 lille håndfuld frisk mynte (eller bredbladet persille)

Svinekæber

1 lille rødløg
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4 afpudsede svinekæber
1 lille buket rosmarin (eller 1 tsk. tørret)
Grønsagsbouillon

Kål

¼ rødkål
1 lille rødløg
1 spsk. ekstra jomfru­olivenolie
1 spsk. rødvinseddike (eller æble- eller hvidvinseddike)
1 æble
Saft og julienne af 1 ikke-overfladebehandlet appelsin
2 tsk. agavesirup (eller akaciehonning)
Havsalt og kværnet sort peber
1 lille radicchio
1 tsk. ekstra jomfru­olivenolie


Sådan gør du

  • Skær rødløg i fine tern. Steg disse bløde og blanke i olien.
  • Kom svinekæberne i gryden, og vend godt.
  • Bind rosmarin med en bomuldssnor, og kom den i gryden sammen med grønsagsbouillon, så kæberne er dækkede.
  • Lad nu kæberne simre i 5 kvarter.
  • Snit kålen meget fint. Skær rødløg i fine tern, som steges blanke i 1 spsk. olie. Kom kålen ved sammen med eddike og æble i fine tern og appelsin­saft og -skal.
  • Lad kålen simre i 15 minutter, og vend så sirup eller honning godt rundt. Smag til med salt og peber.
  • Skær radicchioen fint, og steg den hårdt og i kort tid i 1 tsk. olie.
  • Vend radicchioen i den varme kål.
  • Linserne skylles og koges efter emballagens anvisning.
  • Anret den varme kål med linser og kæber med rosmarin, og pynt til sidst med mynteblade.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...