Opskrift på kål i knasende nye klæder.

Steaksalat med to slags kål

Knasnende sund og nærende vintersalat med steak og to slags kål, toppet med granatæble og pinjekerner.

24. november 2014 af I FORM

Kålsalat

2 personer

250 g kalvemørbrad (eller oksemørbrad)
Havsalt og kværnet sort peber
3 stængler grønkål = 50 g fint­hakket grønkål (eller broccoli)
1 håndfuld frisésalat eller anden grøn salat, ca. 100 g
300 g rosenkål
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ granatæble
1 spsk. pinjekerner

Vinaigrette

1 dl ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. grov sennep
3 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. agavesirup (eller akaciehonning)
Havsalt og kværnet sort peber
Tilbehør: 2 skiver groft brød a 60 g


Sådan gør du

  • Intervalsteg kødet i en 200 grader varm ovn.
  • For kalv: Ind 8 mi­nutter, ud at hvile tildækket 8 minutter, ind 8 minutter, ud at hvile tildækket 8 minutter.
  • For okse: Samme procedure, men 10 minutter. Krydr undervejs med salt og peber.
  • Skær grønkålsstænglerne fri for grønkål, skyl det grundigt, og hak det ultrafint.
  • Gør salaten i stand, og anret den på tallerkner, og kom grønkålen over.
  • Gør rosenkål i stand: Fjern stokken og de ca. 4 yderste blade, skær dem i halve.
  • Steg dem i 1 spsk. olivenolie, til de er gyldne. Høj varme – kort tid.
  • Forløs kernerne fra granatæblet.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
  • Pisk vinaigretten – ingredienserne skal have stuetemperatur – og smag den til med salt og peber.
  • Skær kødet i skiver, og fordel dem over salat og grønkål.
  • Top med granatæblekerner, pinjekerner og dryp af vinaigretten (1 spsk. pr. person).
  • Læg de stegte rosenkål ved, og servere retten.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...