Opskrift på kål i knasende nye klæder.

Steaksalat med to slags kål

Knasnende sund og nærende vintersalat med steak og to slags kål, toppet med granatæble og pinjekerner.

24. november 2014 af Anne Larsen

Kålsalat

2 personer

250 g kalvemørbrad (eller oksemørbrad)
Havsalt og kværnet sort peber
3 stængler grønkål = 50 g fint­hakket grønkål (eller broccoli)
1 håndfuld frisésalat eller anden grøn salat, ca. 100 g
300 g rosenkål
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ granatæble
1 spsk. pinjekerner

Vinaigrette

1 dl ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. grov sennep
3 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. agavesirup (eller akaciehonning)
Havsalt og kværnet sort peber
Tilbehør: 2 skiver groft brød a 60 g


Sådan gør du

  • Intervalsteg kødet i en 200 grader varm ovn.
  • For kalv: Ind 8 mi­nutter, ud at hvile tildækket 8 minutter, ind 8 minutter, ud at hvile tildækket 8 minutter.
  • For okse: Samme procedure, men 10 minutter. Krydr undervejs med salt og peber.
  • Skær grønkålsstænglerne fri for grønkål, skyl det grundigt, og hak det ultrafint.
  • Gør salaten i stand, og anret den på tallerkner, og kom grønkålen over.
  • Gør rosenkål i stand: Fjern stokken og de ca. 4 yderste blade, skær dem i halve.
  • Steg dem i 1 spsk. olivenolie, til de er gyldne. Høj varme – kort tid.
  • Forløs kernerne fra granatæblet.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
  • Pisk vinaigretten – ingredienserne skal have stuetemperatur – og smag den til med salt og peber.
  • Skær kødet i skiver, og fordel dem over salat og grønkål.
  • Top med granatæblekerner, pinjekerner og dryp af vinaigretten (1 spsk. pr. person).
  • Læg de stegte rosenkål ved, og servere retten.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...