Nyd godt af vinteren lækre supper.

Cremet hokkaidosuppe med knas

Bliv varmet igennem med denne suppe på hokkaido-græskar med knas af kikærter, æble, hasselnødder og masser af sunde sager.

3. februar 2015 af Michelle Kristensen

Hokkaidosuppe

4 personer

1 stor hokkaido
300 g friske cherrytomater
2 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. frisk rosmarin
4 dl vand
1 grønsagsbouillonterning
1 spsk. olie
Havsalt og kværnet peber

Crumble

240 g kogte kikærter
1 æble
1 dl hasselnødder
6 tørrede abrikoser
¼ tsk. salt
1 spsk. frisk timian
1 spsk. olie

Topping

Rød basilikum (og crumble)

Derfor er græskar så sundt

Sådan laver du hokkaidosuppen

  • Pil løget, og skær det i 4 både.
  • Skær hokkaidoen halvt over, fjern kernerne, skær den i skiver, og læg skiverne på en bageplade sammen med tomater, løg og hvidløg med skal.
  • Bag i 30 min. i ovnen ved 175 grader varmluft.
  • Kom 1 spsk. olie i en gryde, og rist den friske rosmarin i 2 min. Hæld 1 dl vand i gryden sammen med Herbamare, og tilsæt de bagte grønsager og salt og peber (husk at fjerne skallen fra hvidløgene først).
  • Kom endnu 3 dl vand i gryden, blend det hele sammen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  • Lad hokkaidosuppen stå og småsimre i 10 min. Er den for tyk, så kom mere vand i.
  • Skær æbler i tern, abrikoserne i min­dre stykker, og bland dem med hasselnødder, kikærter og krydderier samt olie.
  • Bag blandingen i ovnen ved 175 grader i 15 min.
  • Server hokkaidosuppen med crumble på toppen.

    Find endnu en lækker opskrift på græskarsuppe her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler