Nyd godt af vinteren lækre supper.

Cremet hokkaidosuppe med knas

Bliv varmet igennem med denne suppe på hokkaido-græskar med knas af kikærter, æble, hasselnødder og masser af god samvittighed.

3. februar 2015 af Michelle Kristensen

Hokkaidosuppe

4 personer

1 stor hokkaido
300 g friske cherrytomater
2 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. frisk rosmarin
4 dl vand
1 grønsagsbouillonterning
1 spsk. olie
Havsalt og kværnet peber

Crumble

240 g kogte kikærter
1 æble
1 dl hasselnødder
6 tørrede abrikoser
¼ tsk. salt
1 spsk. frisk timian
1 spsk. olie

Topping

Rød basilikum (og crumble)

Derfor er græskar så sundt

Sådan laver du hokkaidosuppen

  • Pil løget, og skær det i 4 både.
  • Skær hokkaidoen halvt over, fjern kernerne, skær den i skiver, og læg skiverne på en bageplade sammen med tomater, løg og hvidløg med skal.
  • Bag i 30 min. i ovnen ved 175 grader varmluft.
  • Kom 1 spsk. olie i en gryde, og rist den friske rosmarin i 2 min. Hæld 1 dl vand i gryden sammen med Herbamare, og tilsæt de bagte grønsager og salt og peber (husk at fjerne skallen fra hvidløgene først).
  • Kom endnu 3 dl vand i gryden, blend det hele sammen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  • Lad hokkaidosuppen stå og småsimre i 10 min. Er den for tyk, så kom mere vand i.
  • Skær æbler i tern, abrikoserne i min­dre stykker, og bland dem med hasselnødder, kikærter og krydderier samt olie.
  • Bag blandingen i ovnen ved 175 grader i 15 min.
  • Server hokkaidosuppen med crumble på toppen.

    Find endnu en lækker opskrift på græskarsuppe her

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...