Tallerken med laks og tilbehør
© wichmann+bendtsen

Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

Du behøver ikke at frygte fiskedag. Denne laks med krydderurtecreme og spidskål er yderst velsmagende - og så kan den laves på bare 20 minutter.

1. oktober 2017 af Anne Larsen & Bo Frederiksen

Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

2 personer

En håndfuld dild
Et bundt purløg

En håndfuld persille, kruspersille
el. bredbladet
2 dl skyr
Havsalt
Sort peber, friskkværnet

1 citron

1 spidskål
Koldpresset rapsolie

2 laksefileter
4 tigertomater, alternativt små cocktailtomater
Ekstra jomfruolivenolie


Det siges, at spidskål er "begynderkål" til dig, som vil lære at spise kål - men det er ikke det eneste gode ved spidskål. Læs her, hvorfor du bør proppe dig med spidskål.

Tilbehør:


300 g små kartofler, skrubbede og kogte

Sådan gør du

  • Hak dild, purløg og persille meget fint.
  • Rør det med skyr, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Læg spidskålen i en skål, drys med lidt salt, dryp med lidt raps-olie, og hæld så kogende vand over.
Lad det stå i et par minutter.
  • Lad kålen dryppe af, og dup den tør med et viskestykke.
  • Steg laksen, og krydr undervejs med salt og peber.
  • Skær kålen i kvarter, pensl skæreflader med olivenolie, og steg hver skæreflade i kort tid.
  • Del tomaterne, og steg dem kort på skærefladen.
  • Anret laks, urtecreme og grønt, og servér med kogte kartofler.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 583 kcal
Protein: 51 g
Fedt: 21,4 g
Kulhydrat: 52,1
Kostfibre: 10,6 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...