Laks hollandaise

Mættende og sundt med dampede grønsager.

Ingredienser til 1 person

150 g laksefilet eller -steak
½ dl skummetmælk
1 tsk. hvedemel
½ æggeblomme
1 tsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (usprøjtet)
2 tsk. fi nthakket skalotteløg
Salt og peber
5 g smeltet smør
500 g blandede groftskårne grønsager (gulerod, selleri, courgette)
½ dl hakket persille
15 g lakserogn


Sådan gør du:

Rens og snit alle grønsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Damp dem i 2-3 minutter, så de stadig har bid.

Rør mælk sammen med mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblomme, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og smeltet smør i, og smag til med mere citron. Vend de dampede grønsager i saucen, og hold den lun.

Steg fisken på en grillpande i cirka 3 minutter på hver side. Vend så hakket persille og lakserogn i grønsagerne. Server med citron.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...