Tallerken med broccoli og kartoffelmos
© wichmann+bendtsen

Shepherd's pie med kartoffelmos og broccoli

Så nemt kan du pifte en hverdagsaften op med klassisk engelsk comfort food. Velbekomme!

5. januar 2017 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Shepherd's pie med kalv og broccoli

1 person

½ løg
¼ rød chili
1 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
125 g hakket magert kalvekød
½ dåse hakkede tomater
Havsalt og kværnet sort peber
1 bagekartoffel
1 tsk. koldpresset rapsolie plus et par dråber til broccolien
200 g broccoli

Sådan laver du shepherd's pie med kartoffelmos

  • Hak løg og chili, pres hvidløg, og sautér det hele i olivenolie i 1 minut. 
  • Kom kødet ved, og steg videre under omrøring i ca. 4 minutter. 
  • Kom tomaterne ved, og lad det simre yderligere i 4 minutter. 
  • Smag kødsaucen til med salt og peber. 
  • Skræl kar toflen, mens kødsaucen simrer. 
  • Skær kartoflen i tern, og kog dem møre i 10 minutter. 
  • Hæld vandet fra, og mos ternene med rapsolie. 
  • Smag til med salt. Fyld kødsaucen i en ovnfast skål. 
  • Fordel kartoffelmosen over kødsaucen, og bag pien 16­-20 minutter ved 180 grader. 
  •  Gør broccolien i stand imens. 
  • Læg den i en gryde, dryp med få dråber rapsolie, og drys med 1 tsk. salt. 
  • Hæld kogende vand over, lad det koge op, og hæld straks vandet fra. 
  • Anret det hele på en tallerken. 

Næringsindhold pr. portion:
Energi: 582 kcal
Protein: 46,6 g
Fedt: 13,3 g
Kulhydrat: 75,4 g
Kostfibre: 13,2 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...