Broccoli og blomkål salat
© wichmann+bendtsen

Salat af blomkål og broccoli med bacon og rødløg

Hvem siger, at salat skal være tør og kedelig? Prøv denne cremede salat med blomkål, broccoli og bacon. Den kan laves på bare 20 minutter.

3. oktober 2017 af Helle B. Carlsen, Anne Larsen & Michelle Kristensen

Blomkål og broccoli-salat

2 personer

50 g bacon, i skiver
1/2-1 rødløg
6 spsk. skyr
4 tsk. citronsaft
2 fed hvidløg, pressede
2 persillekviste, finthakkede
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
¼ blomkål, ca. 200 g, i bittesmå buketter
200 g broccoli i bittesmå buketter
6 spsk. græskar- eller solsikkekerner
2 spsk. rosiner

Sådan gør du

  • Steg bacon, så det meste af fedtet smelter bort. Læg det på fedtsugende papir, og hak det derefter i mindre stykker.
  • Skær rødløget ultrafint.
  • Rør skyr med citronsaft, hvidløg og persille, og smag til med salt og peber. Bland blomkål og broccoli med skyrcremen.
  • Rist kernerne på en pande. Drys salaten med bacon, rødløg, ristede kerner og rosiner.

Tip! Er du ikke til rå kål ...

Så kan du lægge broccoli og blomkål i kogende vand i 2 min. Skyl derefter i iskoldt vand, og dryp af. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 463 kcal
Protein: 27,8 g
Fedt: 25,3 g
Kulhydrat: 36,2 g
Kostfibre: 8,7 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...