Kål-hotdog
© Skovdal Nordic

Sådan laver du en kål-hotdog

Kål er super sundt - og behøver ikke spises kogt og kedeligt. Prøv bl.a. denne sunde og smagfulde hotdog med squashfalafel og chilicreme. Velbekomme.

20. november 2017 af Gitte Heidi Rasmussen

Kål-hotdog med squashfalafel og chilicreme

2 personer

200 g kikærter, kogte (svarer til 80 g tørrede). Kik­-ærter på dåse kan også bruges
125 g squash, revet
50 g spinat, dampet
½ grøn chili, uden kerner
½ tsk. spidskommen
1 lille fed hvidløg
50 g hvedemel
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Olie til stegning


Chilicreme:

½ grøn chili, finthakket og uden kerner
1 tsk. tahin
1 knsp. økologisk limeskal, fintrevet
2 tsk. limesaft
1 dl græsk yoghurt, 2 %
Havsalt
Sort peber, friskkværnet


Til servering:

2-4 blade spidskål eller savoj­kål, afhængigt af størrelse
Sukkerærter, snittede
Ærteskud
Spidskål
Spidskål

Derfor er det sundt at spise spidskål

© Skovdal Nordic

Sådan gør du

  • Skyl de kogte kikærter i koldt vand, og dryp dem af. Blend dem med squash, spinat presset fri for væde samt chili.
  • Rør kikærtemassen til en fars med spidskommen, presset hvidløg, mel, salt og peber.
  • Form farsen til små falafelkugler, og steg dem i olie, til de er sprøde og gyldne. Læg kuglerne på et stykke køkkenrulle.
  • Rør chilicremen sammen.
  • Skyl kålbladene, og fyld dem med falafel, chilicreme, sukker­ærter og ærteskud.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 353 kcal
Protein: 15,8 g
Fedt: 11,7 g
Kulhydrat: 42,8 g
Kostfibre: 8 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...