© wichmann+bendtsen

Rødtunge med pære og citron

Står der nem aftensmad på menuen i aften? Du kan lave lækker rødtunge med pære, citron og grønne linser på kun 30 minutter.

12. januar 2016 af Anne Larsen og Martin Kreutzer

Rødtunge med pære og citron

2 personer

2 flåede rødtunger, alt. rødspætter

1 pære

1 ubehandlet citron

2 stilke dild

3 tsk. koldpresset rapsolie

100 g grønne linser

2 fennikler

En håndfuld brøndkarse

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Havsalt og kværnet sort peber

 

Sådan laver du rødtunge

  • Gør de to fisk i stand, og dup dem tørre.
  • Læg hver fisk på et stykke bagepapir, smurt med hver sin teskefuld rapsolie.
  • Skær pære og citron i skiver, læg dem på fisken, og dild øverst.
  • Pak fisken ind, og bag den ved 200 grader i ca. 15 minutter, lille fisk mindre, større fisk lidt længere tid.
  • Kog linserne efter emballagens anvisning.
  • Skær bund og top af fennikel, og del lagene.
  • Kog disse i letsaltet vand med rapsoliedryp i 2-3 minutter.
  • Læg dem på et klæde. Skyl og slyng brøndkarsen.
  • Pak fisken ud, eller server den som en pakke med linser, brøndkarse og fennikel ved siden af.
  • Dryp med olivenolie, og giv et kværn peber og lidt salt på fisken.

 

Næringsindhold pr. portion:

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 41 g
  • Fedt: 12,8 g
  • Kulhydrat: 47,5 g
  • Kostfibre: 9,8 g

Aftensmad på max 30 minutter

1. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 2. Bagt laks med grønkål 3. Kylling og kål i karry 4. Kålhotdog med sundt fyld 5. Suppe med tomat, sortkål og bønner 6. Kylling med rodtern og bagte tomater 7. Chili con carne med kalvekød og majs 8. Kokossuppe med laks og ingefær 9. Hakkebøf med sommergrønt 10. Sommerlig salade nicoise 11. Spinattærte med tomat 12. Spinatpasta med tigerrejer 13. Sommersalat med kylling og quinoa 14. Røget laks med stegt spidskål 15. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 16. Bagt laks med pesto 17. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 18. Salat med pære og edamamebønner 19. Squashpasta med rejer og hvide bønner 20. Bønnesalat med spicy kødboller 21. Steak med knuste kartofler og salat 22. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 23. Æggerulle med spinat og laks 24. Salat med kylling og æbler 25. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 26. Fiskeruller med gulerødder og kål 27. Gulerodssuppe med røde linser 28. Torsk med rosmarinkartofler 29. Pasta med tun, kapers og oliven 30. Hakkebøf med stegte grøntsager 31. Rødtunge med pære og citron 32. Svinekotelet med quinoa og broccoli 33. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 34. Svampe-omelet med rød peber 35. Jordskokkesuppe med fyld 36. Lammefilet med kartofler og palmekål 37. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 38. Kylling med gremolata og spicy sortkål 39. Kyllingesalat med æble og citrus 40. Tun med bagte rødløg og quinoa 41. Pasta med grov valnøddepesto 42. Rødbedeomelet med røget laks 43. Kylling på sød kartoffelmos 44. Lammefilet på fennikelpuré med salat 45. Karrysuppe med rejer og mango 46. Bagt laks med rødkålsråkost 47. Bagt torsk med 3 slags ærter 48. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 49. Coq au vin på sød kartoffelmos 50. Kyllingesalat med jordbær 51. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 52. Marinerede kyllingespyd med grønt 53. Squashpasta med krydret kylling 54. Edamamesalat med jordbær 55. Tunburger med syltede løg og ingefær 56. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 57. Quinoasalat med kylling og tomat 58. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 59. Paella af hvide bønner med rejer 60. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 61. Krydret kylling i tomat-yoghurt-sauce 62. Sund fish'n'chips 63. Chili con carne med chokolade

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler