Læs også

Spinatsalat

Skål med rødkålssalat

En lækker, mættende rødkålssalat hele familien vil elske.

Rødkålssalat

Denne skønne sprøde rødkålssalat er ikke kun en fryd for smagsløgene, men bidrager også med en masse antioxidanter.

13. december 2017 af I FORM og Anja Bruneskjold

Rødkålssalat smager både godt og er supersundt. Og så er salaten et godt alternativ til den klassiske, varme rødkål, som mange fx spiser juleaften.

Denne opskrift på rødkålssalat er både superlækker og sprød - og så er den rigtig nem at lave.

Rødkålssalat til 4 personer

  • 400 g rødkål
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk. persille
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Havsalt
  • Peber
  • 4 persillerødder
  • 2 appelsiner
  • 50 g mandler
  • 4 skiver brød

Sådan laver du rødkålssalaten

Snit rødkål og løg fint, og vend med hakket bredbladet persille. Pisk eddike med sennep, honning og olivenolie, krydr med salt og peber, og vend det i kålen.

Skræl og skær rødderne i aflange stave, gnid dem med olivenolie, og krydr med salt og peber. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag ved 200 grader i 20 min.

Skær fileter af appelsinerne, og saml saften op i en skål undervejs, og hæld den over rødkålsssalaten..

Rist mandlerne på en tør pande, og køl af. Anret rødkålssalaten med rodfritter, appelsinfileter og mandler, og server evt. brød til.

Derfor er rødkålssalaten sund

Der er mange flere fordele ved at spise rå rødkålssalat fremfor at indtage den varme version. Rå og kold rødkål indeholder nemlig mange flere vitaminer, mineraler og antioxidanter, end den klassiske, varme udgave, som vi alle kender.

Derudover er rødkålen fyldt med fibre, og den sunde kål er altså rigtig god for tarmene - og så giver den samtidig en rigtig god mæthedsfølelse.

Et tidligere studie har også vist, at rødkålen, udover bare at være sund, også beskytter mod brystkræft. Studiet viste nemlig, at kvinder, der spiser rigelige mængder rødkål, har 50 % mindre risiko for at blive ramt af brystkræft sammenlignet med de kvinder, der slet ikke spiser den ellers sunde og velsmagende kål.

Man mener nemlig, at de plantestoffer, som opstår, når rødkålen bliver nedbrudt i kroppen, forhindrer kræftceller i at dele sig.

Plantestofferne i rådkålen har også andre fordele. Blandt andet kan stofferne nedsætte risikoen for hjerte-kar-sygdomme og andre kræftformer end blot brystkræft, styrke din hjernefunktion, afhjælpe muskelømhed, når du har trænet samt styrke dit immunforsvar.

Der findes altså adskillige gode grunde til at spise rødkål - og måske i virkeligheden erstatte den varme rødkål med denne rødkålssalat, når kalenderen rammer den 24. december.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...