Skål med rødbede-suppe

Rødbede-suppe med peberrod og purløg

Lad denne himmelske rødbede-suppe varme dig godt op.

31. januar 2017

Rødbede-suppe med peberrod og purløg

2 personer

600 g rødbede, skrællet

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie


1,2 l grøntsagsbouillon

1 buket timian


10 cm peberrod

Havsalt

Kværnet sort peber


2 tsk. koldpresset rapsolie

Topping:

6 spsk. skyr

2 tsk. koldpresset rapsolie

1 bundt purløg

Tilbehør:

2 tykke skiver grovbrød

Sådan laver du rødbede-suppe

  • Skær rødbeden i små tern, og sautér i olivenolie i et minuts tid. 
  • Hæld bouillonen ved sammen med timian, og lad det simre
 i 15 minutter. 
  • Tag timianen op.
  • Skræl og riv peberroden fint, og kom det i suppen med lidt salt, peber og rapsolie. 
  • Blend suppen, og smag til.
  • Hæld suppen i to varme suppetallerkner. 
  • Rør skyr med 2 tsk. rapsolie, og læg den som topping på suppen sammen med fintskåret purløg.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 479 kcal
Protein: 17 g
Fedt: 15,9 g
Kulhydrat: 73,9 g
Kostfibre: 13,8 g  

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...