Skål med ramen
© wichmann+bendtsen

Ramen-suppe med æg, nudler, kylling og grønt

Se her, hvor nemt laver du den lækre, japanske nudelsuppe.

6. april 2017 af Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Ramen-suppe med smilende æg, nudler, kylling og grønt

4 personer

2 kyllingebrystfileter
Ekstra jomfruolivenolie
Teryiaki (en tyk, sød sojasauce)
4 æg
1 l god hønsebouillon
2 fed hvidløg
Ingefær, mængde som hvidløg
16 grønne bønner
Havsalt
Koldpresset rapsolie
50 g nudler, fx boghvede
2 blade sølvbede eller pak-choi
En håndfuld spæd spinat
En lille håndfuld koriander
En lille håndfuld thaibasilikum

Sådan laver du ramen-suppe

  • Gnid kyllingefileterne med olie, brun dem på hver side på panden, og skru ned for varmen. 
  • Steg dem færdige 5-6 min. på hver side. 
  • Det sidste minut dryppes fileterne med teryiaki og steges så hurtigt på begge sider. 
  • Teryiakien vil karamellisere let på overfladen. 
  • Lad kødet trække, og skær det i skiver lige inden serveringen.
  • Kog æggene smilende i 7 min. 
  • Opvarm bouillonen. 
  • Pil hvidløg, skræl ingefær, og skær begge dele i fine tern. 
  • Kom det i suppen.
  • Gør bønnerne i stand, og kog dem 3 min. i letsaltet vand med dryp af rapsolie. 
  • Kom dem i en sigte, og del dem på langs.
  • Kog nudlerne. 
  • Gør sølvbede, spinat og krydderurter i stand. 
  • Kom sølvbede og spinat i suppen.
  • Smag til, og anret suppen i skåle med fyld, kylling, æg og de to slags krydderurter.

Har suppen givet dig smag for det asiatiske køkken? Så prøv også denne asiatiske misosuppe med svampe. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 348 kcal
Protein: 25,8 g
Fedt: 16,8 g
Kulhydrat: 25,9 g
Kostfibre: 4,9 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...