Skål med ramen

Har du ikke prøvet ramensuppe endnu? Så kan denne opskrift varmt anbefales! 

© wichmann+bendtsen

Ramen-suppe med æg, nudler, kylling og grønt

Se her, hvor nemt laver du den lækre, japanske ramen-suppe.

6. april 2017 af Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Ramen-suppe med smilende æg, nudler, kylling og grønt

4 personer

2 kyllingebrystfileter
Ekstra jomfruolivenolie
Teryiaki (en tyk, sød sojasauce)
4 æg
1 l god hønsebouillon
2 fed hvidløg
Ingefær, mængde som hvidløg
16 grønne bønner
Havsalt
Koldpresset rapsolie
50 g nudler, fx boghvede
2 blade sølvbede eller pak-choi
En håndfuld spæd spinat
En lille håndfuld koriander
En lille håndfuld thaibasilikum

Sådan laver du ramen-suppe

  • Gnid kyllingefileterne med olie, brun dem på hver side på panden, og skru ned for varmen. 
  • Steg dem færdige 5-6 min. på hver side. 
  • Det sidste minut dryppes fileterne med teryiaki og steges så hurtigt på begge sider. 
  • Teryiakien vil karamellisere let på overfladen. 
  • Lad kødet trække, og skær det i skiver lige inden serveringen.
  • Kog æggene smilende i 7 min. 
  • Opvarm bouillonen. 
  • Pil hvidløg, skræl ingefær, og skær begge dele i fine tern. 
  • Kom det i suppen.
  • Gør bønnerne i stand, og kog dem 3 min. i letsaltet vand med dryp af rapsolie. 
  • Kom dem i en sigte, og del dem på langs.
  • Kog nudlerne. 
  • Gør sølvbede, spinat og krydderurter i stand. 
  • Kom sølvbede og spinat i suppen.
  • Smag til, og anret ramen-suppen i skåle med fyld, kylling, æg og de to slags krydderurter.

Har suppen givet dig smag for det asiatiske køkken? Så prøv også denne asiatiske misosuppe med svampe. 

Næringsindhold pr. portion ramensuppe:

Energi: 348 kcal
Protein: 25,8 g
Fedt: 16,8 g
Kulhydrat: 25,9 g
Kostfibre: 4,9 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler