Skål med salat
© wichmann+bendtsen

Quinoasalat med kylling og tomat

Quinoa er små fantastiske korn, der er super sunde for dit hjerte. Prøv derfor denne skønne sommersalat med quinoa, kylling og tomat.

28. juni 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Sommersalat med quinoa, kylling og tomat

2 personer

150 g quinoa
Havsalt
200 g kogt kylling, fra en hel kylling
eller kyllingebrystfilet
300 g små tomater, gerne både røde og gule
1 forårsløg
1 lille håndfuld koriander

1 håndfuld brøndkarse
1 tsk. koldpresset rapsolie

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
Citronsaft
Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du quinoasalat 

  • Kog quinoa i letsaltet vand ifølge emballagens anvisning. 
  • Kom dem herefter i en sigte, og rør let i kernerne, mens de afkøler.
  • Riv kyllingekødet
i mindre stykker.
  • Skær tomater i halve, og forårsløg i små ringe. 
  • Nip krydderurterne.
  • Vend quinoa med kylling, tomater, forårsløg, krydderurter og de to olier. 
  • Smag til med citron, salt og peber.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 516 kcal
Protein: 32,4 g
Fedt: 16,1 g
Kulhydrat: 63,9 g
Kostfibre: 7,2 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...