Skål med suppe og grøntsager
© wichmann+bendtsen

Peberfrugtsuppe med bønner og squash

Har du smagt peberfrugtsuppe? Ellers har du chancen nu. Tilsæt desuden bønner og squash, så den bliver ekstra lækker. Velbekomme.

15. marts 2017 af Anne Larsen

Peberfrugtsuppe med bønner og squash

2 personer

2 røde peberfrugter

1 rødløg

2 fed hvidløg, i bittesmå tern
6 tsk. ekstra jomfruolivenolie
½ tsk. stødte, tørrede chiliflager
1 dåse hakkede tomater
6 dl grøntsagsbouillon
½ citron, økologisk
Havsalt
Kværnet sort peber
200 g grøn squash, i skiver
140 g pintobønner, fra dåse
1 bundt basilikum
2 skiver groft brød, 50 g

Sådan laver du peberfrugtsuppe

  • Del peberfrugterne, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. 
  • Tag dem ud, og læg dem i en plastic­pose. 
  • Lad dem køle af, fjern skind og kerner, og hak dem groft.
  • Skær løget fint, og sautér det og hvidløg i 2 tsk. olie, til det er blødt og blankt. 
  • Kom chili, tomater og peberfrugt ved,
og hæld varm bouillon over. 
  • Lad suppen simre i 5 minutter, blend den, og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  • Skær squash i skiver, halvér dem, og sauter i 2 tsk. olie, til de er gyldne. 
  • Kom bønner og squash i suppen.
  • Hak basilikum ultrafint, og bland det med de sidste 2 tsk. olie, og dryp det over suppen. Servér brød til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 455 kcal
Protein: 16,1 g
Fedt: 15,3 g
Kulhydrat: 72,1 g
Kostfibre: 16,9 g

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...