Alt godt fra havet på spansk manér

Paella med muslinger, rejer og blæksprutte

Intet leder tankerne hen på spanske himmelstrøg som paella, her med alt godt fra havet.

9. august 2012 af Anne Larsen

(4 personer)
100 g tørrede hvide bønner (svarer til 200 g udblødte og kogte, hvis du har et lager i fryseren)
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Et nip safran
1 fennikel
1 ubehandlet citron
1 gul peber
200 g gule cherrytomater
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 lille kvist bredbladet persille
2 forårsløg
2 stængler bladselleri
2 fed hvidløg
200 g blæksprutteringe
500 g blåmuslinger
2 dl hvidvin, alternativt grønsagsbouillon eller vand
200 g pil selv-rejer
12 sorte oliven
1 citron, i både

  • Skyl og udblød bønnerne. Kog dem i ca. 35 minutter i letsaltet vand med safran. Hæld vandet fra, og lad dem afkøle.
  • Riv skallen fra citronen fint, og gem den til senere. Pres saften.
  • Snit fenniklen ultrafint, og vend den i citronsaften.
  • Skær gul peber i stave, og tomater i halve.
  • Vend nu bønner, fennikel, peber og tomater i 1 spsk. olie, og krydr let med salt og peber.
  • Hak persillen fint, skær forårsløgene i fine penne, og bladsellerien i skiver. Hak hvidløget fint.
  • Kom 1 spsk. olie i en gryde, og sauter persille, forårsløg, bladselleri og hvidløg, til det er blankt og blødt.
  • Kom blæksprutteringe ved, og vend dem ganske kort tid, krydr let med salt og peber, og kom nu de rensede muslinger og citronskallen ved. (De muslinger, der ikke er lukkede eller ikke lukker sig ved et slag mod bordet, kasseres).
  • Hæld væde ved, læg låg på. Ryst gryden undervejs de næste par minutter, til muslingerne har åbnet sig. (De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres).
  • Anret paellaen med blæksprutte, muslinger og rejer, oliven og citronbåde.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...