Hønsekødsuppe med ingefær og citron

Boost immunforsvaret med en skål dampende hønsekødssuppe med ingefær

Hønsekødssuppe med ingefær

Lækker frisk hønsekødssuppe med ingefær og grøntsager, der gør underværker på en kold dag.

7. oktober 2016 af I FORM

Hønsekødssuppe med ingefær

2 personer


0,75 liter god kyllinge- og/eller grønsagsbouillon
250 g kogt kyllingekød fra den kogte kylling, som bouillonen er kogt på. 
1 skalotteløg
1 stilk citrongræs
½ spidskål
1 knold ingefær, ca. 30 g
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
6 radiser
1 ubehandlet citron
En lille håndfuld ærteskud, alternativt bredbladet persille


Hjemmelavet hønsebouillon
1 hel kylling
3 porrer
½ knoldselleri i skiver
1 gult løg
1 gulerod
1 buket timian
1 spsk. havsalt.

Sådan laver du hønsekødssuppe med ingefær

  • Ingredienserne dækkes med vand og koger i en time, hvorefter det trækker i en halv time.
  • Hønsekødsuppen sies, og kyllingekødet pilles fra skroget.
  • Begge dele kan fryses.
  • Hvis du ikke har en nykogt kylling med tilhørende kyllingekød, så kog i stedet filet eller inderfilet i letsaltet vand i 20 minutter, og riv kødet i mindre stykker.
  • Skær løget i fine skiver.
  • Fjern de yderste blade fra citrongræsset, og hak det lysegrønne/hvide fint.
  • Snit kålen meget fint.
  • Varm olien op i en gryde, og sauter løg, citrongræs og kål sammen med lidt salt og peber, indtil det er blødt og blankt.
  • Spæd med bouillonen.
  • Skræl ingefæren, og skær den i fine skiver, som kommes i hønsekødssuppen. Lad den simre ganske stille i 7 minutter.
  • Kom kyllingekødet i suppen, og varm det godt igennem.
  • Smag den til med salt og peber.
  • Anret hønsekødssuppen med skiver af radise, skiver af citron og ærteskud eller persille.
  • Hvis du vil have mere mæthed i suppen, kan du spise 25 g kogte perlebyg (rå vægt) eller 50 g brød til – disse er ikke medtaget i beregningen, da de er et tilvalg.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...