Sådan laver du en lækker hønse- og grønsagsbouillon fra bunden.

Hjemmelavet hønse-og grønsagsbouillon

Med de rigtige råvarer kan du lave en sund hønse- og grønsagsbouillon helt fra bunden. Brug den i en hønsekødssuppe eller til at give ekstra smag til andre supper og saucer.

10. februar 2012 af I FORM

(Til 1 person)
1 god kylling
Suppevisk:
1 bundet buket timian
evt. et bundt bredbladede nøgne persillekviste
2 gule løg
1 porre
1 gulerod
1/4 knoldselleri
1 persillerod
2 spsk. havsalt
12 sorte peberkorn


Sådan gør du

  • Rens kyllingen indvendigt, og skær det synlige fedt fra.
  • Læg kyllingen i en stor suppegryde (8 liter) og kom de istandgjorte urter ved, salt og peberkorn.
  • Hæld vand over, så det dækker ingredienserne godt og vel.
  • Sæt gryden i kog og lad den simre i en time.
  • Tag gryden af varmen og lad den stå i en halv time.
  • Si suppen og lad den afkøle.
  • Hæld den på bøtter i passende portioner. Og frys disse ned.
  • Pil den afkølede kylling og du har dejligt kylliingekød til: hønsekødssuppe, karrysuppe o.a., sandwich, salater, pålæg o.a.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...