med færre kulhydrater

Avocadoburger med spicy oksebøf

En anderledes lækker og sund burger med spicy oksebøf og avocadobolle.

11. oktober 2016 af I FORM

2 personer
250 g magert oksekød (max 10 %)
1 fed presset hvidløg
½ tsk. friskhakket chili
1 tsk. olivenolie til stegning
2 avocadoer
½ rødløg
2 blade krølsalat/hjertesalat
4 grønne asparges
1 skrællet gulerod

 

BBQ sauce: (Her er til 4 portioner!!)

23 g soltørrede tomater (ikke i olie)
2 spsk. vand
2 spsk. olivenolie
2 spsk. tamari
2 spsk. hakket forårsløg
1 knivspids stevia
2 tsk. æblecidereddike
½ fed hvidløg
1 tsk. sennep
1 spsk. frisk persille
Havsalt og friskkværnet peber

 

  • Rør oksekødet med hvidløg og chili, hvorefter det formes til to bøffer.

     

  • Steg dem på panden i lidt olivenolie i 5 min. på hver side.
  • Kør alle ingredienserne til dressingen sammen i en foodprocessor, og hak så grønsagerne til burgere
  • Skræl avocadoerne.
  • Placer en halv avocado på en tallerken (skær den flad i bunden, så den ikke tipper), og læg bøffen ovenpå.
  • Derefter kommer du dressingen på bøffen, grønsagerne lægges på, og til sidst placerer du den anden halvdel af avocadoen ovenpå som top.
  • Pynt evt. med en frisk krydderurt.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...