Tallerken med lam og salat
© wichmann+bendtsen

Lammefilet på fennikelpuré med salat

På bare 30 minutter kan du forkæle dig og din familie med en skøn aftensmad.

26. april 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Lammefilet på fennikelpuré med salat

2 personer

2 fennikler

300 g lammefilet

Havsalt
Kværnet sort peber

3 spsk. jomfru­olivenolie
En lille terning smør, 10 g
50 g blandede salater
100 g kikærter, fra dåse
En håndfuld mynteblade
Citronsaft

Dressing

¾ dl jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike 

1 tsk. dijonsennep

Sådan laver du lammefilet med salat

  • Skær fennikel fint, og kog dem møre i vand. 
  • Hæld vandet fra, men gem det.
  • Dup kødet tørt, og krydr med salt og peber. 
  • Varm 1 spsk. olie på panden, kom smørret ved, og lad det bruse op og ned. 
  • Steg kødet 6 min. på hver side. 
  • Pak det ind i bagepapir og et klæde, og lad det hvile.
  • Pisk dressingen, og smag til med salt og peber. 
  • Skyl og slyng salaterne. 
  • Anret dem med kikærter, mynte og 2 spsk. dressing.
  • Blend fennikel, 2 spsk. olie og lidt koge­vand til en puré. 
  • Smag til med citron, salt og peber. 
  • Skær kødet i skiver, og anret.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 600 kcal
Protein: 41,3 g
Fedt: 34,9 g
Kulhydrat: 37,2 g
Kostfibre: 11,4 g

Aftensmad på max 30 minutter

1. Hakkebøf med sommergrønt 2. Spinatpasta med tigerrejer 3. Sommerlig salade nicoise 4. Spinattærte med tomat 5. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 6. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 7. Kålhotdog med sundt fyld 8. Røget laks med stegt spidskål 9. Salat af blomkål og broccoli med bacon og rødløg 10. Squashpasta med rejer og hvide bønner 11. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 12. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 13. Blomkålssuppe med krydderurter 14. Ovnstegt kyllingebryst med perlespeltsalat 15. Barbecuekotelet med glaserede gulerødder 16. Æggerulle med spinat og laks 17. Edamamesalat med jordbær 18. Suppe med tomat, sortkål og bønner 19. Kylling og kål i karry 20. Bagt laks med grønkål 21. Kylling med rodtern og bagte tomater 22. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 23. Chili con carne med kalvekød og majs 24. Kokossuppe med laks og ingefær 25. Salat med pære og edamamebønner 26. Sommersalat med kylling og quinoa 27. Bagt laks med pesto 28. Steak med knuste kartofler og salat 29. Bønnesalat med spicy kødboller 30. Salat med kylling og æbler 31. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 32. Fiskeruller med gulerødder og kål 33. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 34. Gulerodssuppe med røde linser 35. Pasta med tun, kapers og oliven 36. Rødtunge med pære og citron 37. Hakkebøf med stegte grøntsager 38. Svinekotelet med quinoa og broccoli 39. Svampe-omelet med rød peber 40. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 41. Jordskokkesuppe med fyld 42. Torsk med rosmarinkartofler 43. Lammefilet med kartofler og palmekål 44. Kyllingesalat med æble og citrus 45. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 46. Kylling med gremolata og spicy sortkål 47. Tun med bagte rødløg og quinoa 48. Pasta med grov valnøddepesto 49. Rødbedeomelet med røget laks 50. Kylling på sød kartoffelmos 51. Lammefilet på fennikelpuré med salat 52. Karrysuppe med rejer og mango 53. Bagt laks med rødkålsråkost 54. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 55. Kyllingesalat med jordbær 56. Bagt torsk med 3 slags ærter 57. Marinerede kyllingespyd med grønt 58. Coq au vin på sød kartoffelmos 59. Squashpasta med krydret kylling 60. Broccolisuppe med kylling og parmesan 61. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 62. Tunburger med syltede løg og ingefær 63. Quinoasalat med kylling og tomat 64. Paella af hvide bønner med rejer 65. Sund fish'n'chips 66. Chili con carne med chokolade 67. Krydret kylling i tomat-yoghurt-sauce 68. Omelet med rød peber og estragon 69. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 70. Grillet sværdfisk med sur-sød peberfrugtrelish 71. Broccolisalat med bacon, rødløg og feta 72. Gulerodssuppe med kødboller

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler