Tallerken med lam og salat
© wichmann+bendtsen

Lammefilet på fennikelpuré med salat

På bare 30 minutter kan du forkæle dig og din familie med en skøn aftensmad.

26. april 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Lammefilet på fennikelpuré med salat

2 personer

2 fennikler

300 g lammefilet

Havsalt
Kværnet sort peber

3 spsk. jomfru­olivenolie
En lille terning smør, 10 g
50 g blandede salater
100 g kikærter, fra dåse
En håndfuld mynteblade
Citronsaft

Dressing

¾ dl jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike 

1 tsk. dijonsennep

Sådan laver du lammefilet med salat

  • Skær fennikel fint, og kog dem møre i vand. 
  • Hæld vandet fra, men gem det.
  • Dup kødet tørt, og krydr med salt og peber. 
  • Varm 1 spsk. olie på panden, kom smørret ved, og lad det bruse op og ned. 
  • Steg kødet 6 min. på hver side. 
  • Pak det ind i bagepapir og et klæde, og lad det hvile.
  • Pisk dressingen, og smag til med salt og peber. 
  • Skyl og slyng salaterne. 
  • Anret dem med kikærter, mynte og 2 spsk. dressing.
  • Blend fennikel, 2 spsk. olie og lidt koge­vand til en puré. 
  • Smag til med citron, salt og peber. 
  • Skær kødet i skiver, og anret.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 600 kcal
Protein: 41,3 g
Fedt: 34,9 g
Kulhydrat: 37,2 g
Kostfibre: 11,4 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...