Lammefilet med lakridsrub

En anderledes ret med lammefilet med lakridsrub til en aften, hvor det skal smage lidt ekstra godt!

5. november 2013 af I FORM

4 personer
600 g afpudset lammefilet
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie


Tilbehør

1 spidskål eller et halvt hvidkål
1 fennikel
100 g spæd spinat
1 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
2 ubehandlede appelsiner
1 stang vanilje
2 spsk. honning


Rub

1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 lille bdt. mynte
1 ubehandlet citron
10 g mørk chokolade, 70-80 %
1 spsk. havsalt
20 kværn sort peber
1 spsk. brunt sukker
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. lakridspulver

 

    • Lav først rubben. Pres hvidløg, hak skalotteløg og mynte helt fint. Riv skallen fra citronen. Riv chokoladen helt fint.

 

  • Bland det med salt, peber, sukker, chili og lakridspulver. Dup kødet tørt, og gnid det grundigt med rubben.

 

 

  • Steg kødet ved høj varme i et par minutter på begge sider. Steg færdig ved middelhøj varme. Lamme-fileten skal i alt have 6 minutter på hver side. Pak fileten ind i bagepapir og et klæde.

 

 

  • Snit kål og fennikel meget fint på et snittejern. Skyl spinaten. Sauter nu kål og fennikel i rapsolie, kom lidt salt ved.

 

 

  • Når sauteen er blank og blød, vendes spinaten i, og der smages til med salt og peber.

 

 

  • Skær skallen fra appelsinerne, og skær denne i fine juliennestrimler.

 

 

  • Vend disse på en slip let-pande med honning, vaniljekorn og et nip salt.

 

 

  • Skær kødet i skiver, og anret det med appelsinskal ovenpå og kålsauteen ved siden af.

 

 

  • Skal du have ekstra tilbehør, er aspargeskartofler perfekte.

 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler