Skål med rødbede-falafler og grøntsager
© wichmann+bendtsen

Lækre rødbede-falafler i spidskålswraps

Rødbede-falafler i spidskålswraps er en perfekt ret til de kødfrie aftener. Og så kan de overskydende falafler bruges til madpakken dagen efter... Hvis der altså er nogle tilbage.

16. oktober 2017 af Signe Leth

Rødbede-falafler i spidskålswraps

4 pers.

Falafler, 20 stk.:

200 g tørrede kikærter
200 g rødbeder
2 spsk. tahin, sesampasta
2 spsk. citronsaft
5 forårsløg
3 fed hvidløg
1 bundt bredbladet persille
1½ tsk. spidskommen
1½ tsk. havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 dl boghvedemel
1 dl havregryn
1 tsk. bagepulver


Avocadocreme:

1 avocado
1 dl skyr
1 lille fed hvidløg, knust
Havsalt
Sort peber, friskkværnet


Til servering:

4 spidskålsblade, gerne røde
2 håndfulde salatmix
2 gulerødder, strimlede
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk. sesamfrø, sorte

Sådan laver du rødbedefalafler med tilbehør

  • Sæt de tørrede kikærter i blød i vand 10-12 timer i forvejen. (Du kan ikke bruge kikærter på dåse).
  • Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem ved 180 gr. i 45 min., til de er møre.
  • Blend rødbederne med de øvrige ingredienser, bortset fra mel, gryn og bagepulver. Tilsæt mel, gryn og bagepulver, og blend igen.
  • Form 20 falafler. Bag dem i 20-25 min. ved 200 gr., til de er sprøde og let gyldne.
  • Lav avocadocremen ved at blende alle ingredienserne sammen.
  • Anret kuglerne på 4 kålblade med salatmix, gulerod, persille, sesamfrø og 1 spsk. avocadocreme i hver.

Derfor skal du spise rødbeder.

Rødbede
Slip for rødbedefingre

Rødbedens flotte farve er flottest på rødbeden – ikke på dine fingre! Tag derfor et par engangshandsker på, når du skræller og snitter den. Beskyt evt. dit skærebræt med en frysepose.

© wichmann+bendtsen

Næringsindhold pr. person:

Energi: 465 kcal
Protein: 21,8 g
Fedt: 14,9 g
Kulhydrat: 67,4 g
Kostfibre: 13 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...