grøn salat på tallerken
© wichmann+bendtsen

Kyllingesalat med mangodressing

En skøn og frisk salat, der er perfekt til både frokost eller aftensmad.

5. april 2017 af Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Kyllingesalat med mangodressing

2 personer

200 g kyllingebrystfilet

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Havsalt

Kværnet sort peber

150 g blandede salater

100 g mango


En håndfuld brøndkarse

En lille håndfuld frisk basilikum

Mangodressing:

½ mango

¼ dl hvidvinseddike

½ dl koldpresset rapsolie

½ spsk. akaciehonning

Havsalt

Kværnet sort peber

Tilbehør:

2 skiver fuldkornsbrød, ca. 60 g pr. stk.

Sådan laver du kyllingesalat

  • Skær kyllingefileterne i tern, steg dem i olivenolie, og krydr med salt og peber.
  • Skyl og slyng salaterne tørre, og skær de 100 g mango i tern.
  • Lav dressingen ved at blende kødet fra den halve mango­frugt med de øvrige ingredienser.
  • Anret salatblade, brøndkarse og basilikum med kylling og mangotern. 
  • Dryp 1 spsk. dressing ud over hver portion. 
  • Servér brød til.

Kylling scorer højt på protein-hit-listen. Se her, hvilke andre madvarer der også befinder sig i top 10.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 374 kcal
Protein: 24,6 g
Fedt: 12,3 g
Kulhydrat: 44,4 g
Kostfibre: 6,6 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...