Kold ærtesuppe

Skøn og sommerlig ærtesuppe med mynte, perfekt til lune sommeraftner.

2. juli 2014 af Madskribent Anne Larsen & ernæringsekspert Martin Kreutzer

8 pers.

4 spsk. sort quinoa
8 skiver lufttørret skinke
1 lille bundt fintklippet purløg
400 g ekstrafine ærter fra frost
6 dl grønsagsbouillon
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 agurk
1 lille håndfuld mynteblade
2 lime
Havsalt og kværnet sort peber
Evt. 1 tsk. peperoncini
Agurkekrøller (skåret med tynd–skræller i tynde skiver på langs)


Sådan gør du

  • Quinoa skylles og koges.
  • Læg skinken på bagepapir, og rist den i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter. Læg den til afkøling, og hak den fint.
  • Ærterne koges op med bouillon og 1 spsk. salt og blendes med olie, agurk og mynte. Smag til med limesaft, salt, peber og chili.
  • Suppen afkøles og stilles på køl – 1 time inden servering.
  • Anret med quinoa, skinke, purløg og evt. agurkekrøller.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler