Tallerken med kalv, frugt og grønt

Kalv med kartofler, jordbær og broccoli

Kan vi byde på en frisk og lækker sommersalat?

29. maj 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Kalv med kartofler, jordbær og broccoli

2 personer

400 g kartofler, små og nye
2 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
200 g broccoli
100 g jordbær
6 tynde skiver kalvemørbrad a ca. 50 g
60 g mozzarellaost, frisk
6 pindemadspinde
6 blade salvie
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
4 tsk. smør

Sådan laver du kalv med grønt

  • Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.
  • Dup dem tørre, kom dem i en skål eller plasticpose, og vend dem med 2 tsk. rapsolie, salt og peber. 
  • Læg dem i et lille ovnfast fad med bagepapir. 
  • Bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter.
  • Skær broccoli groft, og læg den i en gryde. 
  • Drys med salt, og dryp let med rapsolie.
  • Hæld kogende vand over, og lad det stå under låg i 5 minutter. 
  • Hæld vandet fra.
  • Skyl jordbær, og lad stilken blive siddende imens. 
  • Skær bærrene i halve.
  • Bank kødet fladt. 
  • Læg mozzarellaost på hver skive af kødet, rul og hæft med pind og salvieblad. 
  • Steg kødet i olivenolie og smør på alle sider, i alt ca. 10 minutter, først ved høj varme og derefter ved middel.
  • Krydr undervejs med salt og peber.
  • Anret kødet med de ovnbagte kartofler, broccoli og jordbær.

Tip!

Gi' kødet nogle bank!

Her skal du bruge flade skiver kød, så giv kalvekødet én på lampen med en kødhammer. Læg kødet i en plasticpose, inden du banker det.

Næringsindhold pr. person

Energi: 402 kcal
Protein: 27,3 g
Fedt: 14 g
Kulhydrat: 45,2 g
Kostfibre: 6,6 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...