Tallerken med kalv, frugt og grønt

Kalv med kartofler, jordbær og broccoli

Kan vi byde på en frisk og lækker sommersalat?

29. maj 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Kalv med kartofler, jordbær og broccoli

2 personer

400 g kartofler, små og nye
2 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
200 g broccoli
100 g jordbær
6 tynde skiver kalvemørbrad a ca. 50 g
60 g mozzarellaost, frisk
6 pindemadspinde
6 blade salvie
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
4 tsk. smør

Sådan laver du kalv med grønt

  • Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.
  • Dup dem tørre, kom dem i en skål eller plasticpose, og vend dem med 2 tsk. rapsolie, salt og peber. 
  • Læg dem i et lille ovnfast fad med bagepapir. 
  • Bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter.
  • Skær broccoli groft, og læg den i en gryde. 
  • Drys med salt, og dryp let med rapsolie.
  • Hæld kogende vand over, og lad det stå under låg i 5 minutter. 
  • Hæld vandet fra.
  • Skyl jordbær, og lad stilken blive siddende imens. 
  • Skær bærrene i halve.
  • Bank kødet fladt. 
  • Læg mozzarellaost på hver skive af kødet, rul og hæft med pind og salvieblad. 
  • Steg kødet i olivenolie og smør på alle sider, i alt ca. 10 minutter, først ved høj varme og derefter ved middel.
  • Krydr undervejs med salt og peber.
  • Anret kødet med de ovnbagte kartofler, broccoli og jordbær.

Tip!

Gi' kødet nogle bank!

Her skal du bruge flade skiver kød, så giv kalvekødet én på lampen med en kødhammer. Læg kødet i en plasticpose, inden du banker det.

Næringsindhold pr. person

Energi: 402 kcal
Protein: 27,3 g
Fedt: 14 g
Kulhydrat: 45,2 g
Kostfibre: 6,6 g

Aftensmad på max 30 minutter

1. Spinatpasta med tigerrejer 2. Hakkebøf med sommergrønt 3. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 4. Spinattærte med tomat 5. Sommerlig salade nicoise 6. Bagt laks med pesto 7. Sommersalat med kylling og quinoa 8. Fiskeruller med gulerødder og kål 9. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 10. Røget laks med stegt spidskål 11. Steak med knuste kartofler og salat 12. Æggerulle med spinat og laks 13. Squashpasta med rejer og hvide bønner 14. Salat med pære og edamamebønner 15. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 16. Bønnesalat med spicy kødboller 17. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 18. Torsk med rosmarinkartofler 19. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 20. Salat med kylling og æbler 21. Pasta med tun, kapers og oliven 22. Gulerodssuppe med røde linser 23. Hakkebøf med stegte grøntsager 24. Svinekotelet med quinoa og broccoli 25. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 26. Kylling og kål i karry 27. Bagt laks med grønkål 28. Rødtunge med pære og citron 29. Kylling med rodtern og bagte tomater 30. Chili con carne med kalvekød og majs 31. Svampe-omelet med rød peber 32. Jordskokkesuppe med fyld 33. Lammefilet med kartofler og palmekål 34. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 35. Kylling med gremolata og spicy sortkål 36. Tun med bagte rødløg og quinoa 37. Kålhotdog med sundt fyld 38. Suppe med tomat, sortkål og bønner 39. Kyllingesalat med æble og citrus 40. Pasta med grov valnøddepesto 41. Rødbedeomelet med røget laks 42. Kylling på sød kartoffelmos 43. Lammefilet på fennikelpuré med salat 44. Karrysuppe med rejer og mango 45. Coq au vin på sød kartoffelmos 46. Bagt laks med rødkålsråkost 47. Bagt torsk med 3 slags ærter 48. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 49. Marinerede kyllingespyd med grønt 50. Kyllingesalat med jordbær 51. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 52. Squashpasta med krydret kylling 53. Edamamesalat med jordbær 54. Tunburger med syltede løg og ingefær 55. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 56. Quinoasalat med kylling og tomat 57. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 58. Paella af hvide bønner med rejer 59. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 60. Krydret kylling i tomat-yoghurt-sauce 61. Sund fish'n'chips 62. Kokossuppe med laks og ingefær 63. Chili con carne med chokolade

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...