Sommersalat med kylling og quinoa

Gør aftensmad let og sund som en leg på bare 30 minutter. Prøv foreksempel at lave denne lette sommersalat med kylling, quinoa og rødbeder.

29. juni 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Sommersalat med kylling

2 personer

150 g kyllingebryst i tern
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. smør
Havsalt og kværnet sort peber
½ tsk. stødt tørret chili
1 citron
200 g grønne bønner
Koldpresset rapsolie
100 g kogt eller bagt rødbede
100 g salatmix af spæde salater
40 g kogt quinoa (svarer til 20 g rå quinoa)
2 tsk. dijonvinaigrette
4 spsk. skyr


Sådan laver du sommersalat

  • Store rødbeder skrubbes og bages i ovn eller koges – i en time. Mindre rødbeder skal have kortere tid. Herefter afkøles de og pilles.
  • Man kan også, i denne salat, bruge nye rød­beder rå, som rives groft.
  • Steg kylling i olie og smør, krydr undervejs med salt, peber og chili. Læg det til afkøling på fedtsugende papir.
  • Lige inden det blandes i salaten, dryppes det med rigeligt citronsaft.
  • Gør bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie i 3 minutter. Kom dem straks over i iskoldt vand/vand med isterninger. Læg dem til afdrypning i en sigte.
  • Skær rødbede i tern – eller riv den groft.
  • Skyl og slyng salat ren og tør.
  • Kom dressing i en skål sammen med skyr, og rør det sammen.
  • Vend kylling, bønner, rødbede, salat og quinoa heri.
  • Anret salaten.


Lav din egen dijon-vinagrette

  • 0,5 dl hvidvinseddike,1 spsk. dijon­sennep, 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber. Pisk eddike med sennep, og hæld nu olie under konstant piskning i en tynd, uafbrudt stråle.
  • Smag til med salt og peber.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...