Sommerlig salade nicoise

Den franske sommersalat, salade nicoise, er perfekt til lune sommeraftener, og så tager den under 30 minutter at lave.

29. juni 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Salade nicoise

2 personer

200 g små nye kartofler
200 g grønne bønner
Koldpresset rapsolie
2 æg
100 g salatmix af spæde salater
1 citron
10 halve valnøddekerner
150 g frisk tun
Ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og kværnet sort peber
En håndfuld små oliven med sten
2 spsk. dijonvinaigrette


Sådan laver du salade nicoise

  • Skrub og kog kartoflerne møre, men med bid – ca. 12 minutter. Halver dem.
  • Gør bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie i 3 minutter. Kom dem straks over i iskoldt vand/vand med isterninger. Læg dem til afdrypning i en sigte. Halver evt. halvdelen på langs.
  • Kog æggene let smilende – 8 minutter.
  • Skyl og slyng salat ren og tør.
  • Filetér citron: Skær bund og top af, stil den op, skær skallen fra, inkl. det hvide. Skær nu hver filet fri mellem membranerne.
  • Rist valnødderne.
  • Steg tun i olivenolie ved høj varme få minutter på hver side. Tunen skal kun være seared, altså stegt, men stadig frisk og rå i midten. Skær tunen i skiver.
  • Anret salaten med kartofler, bønner, æg, tun, oliven, valnødder, citron og dijonvinaigrette.


Lav din egen dijon-vinagrette

  • 0,5 dl hvidvinseddike,1 spsk. dijon­sennep, 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber. Pisk eddike med sennep, og hæld nu olie under konstant piskning i en tynd, uafbrudt stråle.
  • Smag til med salt og peber.

Aftensmad på max 30 minutter

1. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 2. Bagt laks med grønkål 3. Kylling og kål i karry 4. Kålhotdog med sundt fyld 5. Suppe med tomat, sortkål og bønner 6. Kylling med rodtern og bagte tomater 7. Chili con carne med kalvekød og majs 8. Kokossuppe med laks og ingefær 9. Hakkebøf med sommergrønt 10. Sommerlig salade nicoise 11. Spinattærte med tomat 12. Spinatpasta med tigerrejer 13. Sommersalat med kylling og quinoa 14. Røget laks med stegt spidskål 15. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 16. Bagt laks med pesto 17. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 18. Salat med pære og edamamebønner 19. Squashpasta med rejer og hvide bønner 20. Bønnesalat med spicy kødboller 21. Steak med knuste kartofler og salat 22. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 23. Æggerulle med spinat og laks 24. Salat med kylling og æbler 25. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 26. Fiskeruller med gulerødder og kål 27. Gulerodssuppe med røde linser 28. Torsk med rosmarinkartofler 29. Pasta med tun, kapers og oliven 30. Hakkebøf med stegte grøntsager 31. Rødtunge med pære og citron 32. Svinekotelet med quinoa og broccoli 33. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 34. Svampe-omelet med rød peber 35. Jordskokkesuppe med fyld 36. Lammefilet med kartofler og palmekål 37. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 38. Kylling med gremolata og spicy sortkål 39. Kyllingesalat med æble og citrus 40. Tun med bagte rødløg og quinoa 41. Pasta med grov valnøddepesto 42. Rødbedeomelet med røget laks 43. Kylling på sød kartoffelmos 44. Lammefilet på fennikelpuré med salat 45. Karrysuppe med rejer og mango 46. Bagt laks med rødkålsråkost 47. Bagt torsk med 3 slags ærter 48. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 49. Coq au vin på sød kartoffelmos 50. Kyllingesalat med jordbær 51. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 52. Marinerede kyllingespyd med grønt 53. Squashpasta med krydret kylling 54. Edamamesalat med jordbær 55. Tunburger med syltede løg og ingefær 56. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 57. Quinoasalat med kylling og tomat 58. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 59. Paella af hvide bønner med rejer 60. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 61. Krydret kylling i tomat-yoghurt-sauce 62. Sund fish'n'chips 63. Chili con carne med chokolade

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler