Fiskeruller med gulerødder og kål

Lav lækre fiskeruller og brug kål og en af sæsones grøntsager som tilbehør. Se hvordan her.

15. september 2015 af Anne Larsen og Martin Kreutzer

Fiskeruller med gulerødder og kål

2 personer

4 fiskefileter af: søtunge, rødtunge eller rødspætte
7 slanke gulerødder
100 g spæd spinat
Havsalt
Ekstra jomfruolivenolie
200 g grønkålsskud, broccoli eller sortkål
½ tsk. stødte chiliflager
2 spsk. akaciehonning
1 tsk. smør
1 økocitron


Sådan laver du fiskeruller

  • Gå fisken efter for ben.
  • Skrub gulerødder, og skær 12 gulerodskrøller, som flades ud på fisken.
  • Halver resten af gulerødderne på langs.
  • Skyl spinaten, og kom den i en gryde med lidt salt og 1 tsk. olivenolie.
  • Når spinaten er reduceret, lægges den i en sigte til afdrypning.
  • Pres let på spinaten.
  • Fordel den på fisken over gulerodskrøllerne.
  • Rul fisken, og læg den i et ovnfast fad på bagepapir.
  • Bag den 15 minutter ved 190 grader.
  • Gør kålen i stand.
  • Steg nu kålen hårdt med chili og salt i få minutter.
  • Riv lidt citronskal hen over ved anretning.
  • Steg samtidig de halverede gulerødder i 1 tsk. olivenolie og smør.
  • Efter et par minutter tilsætter du honning og 2 spsk. citronsaft og lader det “koge op” omkring gulerødderne.
  • Giv et drys salt.
  • Anret fisken med stegte rødder og kål.

Aftensmad på max 30 minutter

1. Kokossuppe med laks og ingefær 2. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 3. Bagt laks med grønkål 4. Kålhotdog med sundt fyld 5. Kylling med rodtern og bagte tomater 6. Chili con carne med kalvekød og majs 7. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 8. Hakkebøf med sommergrønt 9. Sommerlig salade nicoise 10. Spinattærte med tomat 11. Spinatpasta med tigerrejer 12. Sommersalat med kylling og quinoa 13. Røget laks med stegt spidskål 14. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 15. Bagt laks med pesto 16. Steak med knuste kartofler og salat 17. Salat med pære og edamamebønner 18. Squashpasta med rejer og hvide bønner 19. Bønnesalat med spicy kødboller 20. Æggerulle med spinat og laks 21. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 22. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 23. Salat med kylling og æbler 24. Fiskeruller med gulerødder og kål 25. Torsk med rosmarinkartofler 26. Gulerodssuppe med røde linser 27. Hakkebøf med stegte grøntsager 28. Pasta med tun, kapers og oliven 29. Kylling og kål i karry 30. Svinekotelet med quinoa og broccoli 31. Rødtunge med pære og citron 32. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 33. Svampe-omelet med rød peber 34. Jordskokkesuppe med fyld 35. Lammefilet med kartofler og palmekål 36. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 37. Kylling med gremolata og spicy sortkål 38. Tun med bagte rødløg og quinoa 39. Kyllingesalat med æble og citrus 40. Pasta med grov valnøddepesto 41. Rødbedeomelet med røget laks 42. Kylling på sød kartoffelmos 43. Lammefilet på fennikelpuré med salat 44. Karrysuppe med rejer og mango 45. Suppe med tomat, sortkål og bønner 46. Bagt laks med rødkålsråkost 47. Bagt torsk med 3 slags ærter 48. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 49. Coq au vin på sød kartoffelmos 50. Kyllingesalat med jordbær 51. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 52. Marinerede kyllingespyd med grønt 53. Squashpasta med krydret kylling 54. Edamamesalat med jordbær 55. Tunburger med syltede løg og ingefær 56. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 57. Quinoasalat med kylling og tomat 58. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 59. Paella af hvide bønner med rejer 60. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 61. Krydret kylling i tomat-yoghurt-sauce 62. Sund fish'n'chips 63. Chili con carne med chokolade

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler