Skål med gulerodssuppe, citroner og ingefær ved siden
© wichmann+bendtsen

Gulerodssuppe med sød kartoffel og gurkemeje

Suppen, der sætter kulør på hverdagen og fylder kroppen med energi. Velbekomme!

30. januar 2017 af Signe Leth

Spicy gulerodssuppe med sød kartoffel

4 personer

1 tsk. kokosolie

400 g gulerødder, skåret i skiver

125 g sød kartoffel, skåret i tern

1 løg, skåret i tern

2 fed hvidløg, finthakket

1½-2 spsk. ingefær, fintrevet

1 spsk. gurkemejerod, fintrevet

1 tsk. stødt spidskommen

½ tsk. stødt koriander

1/3 tsk. cayennepeber

7,5 dl vand

1 terning grøntsagsbouillon

1 dåse kokosmælk

Saft fra 1 lime

Salt og peber

Topping:

2 spsk. kokosmælk

Lidt skal af økocitron

2 spsk. gurkemejeristede kikærter, se opskrift ved vinter­salat med citronkylling

Sådan laver du spicy gulerodssuppe

  • Smelt kokosolie i en stor gryde ved middel varme.
  • Tilsæt gulerødder, søde kartofler og løg.
  • Svits i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje og krydderier, og svits et par minutter mere.
  • Tilsæt vand og bouillonterning, og bring det i kog.
  • Skru ned for varmen, og lad suppen simre i 25 minutter, til gulerødderne og de søde kartofler er møre.
  • Tag gryden af varmen, og purér suppen med en stavblender.
  • Sæt gryden tilbage på komfuret, tilsæt kokosmælk og limesaft, og bring suppen i kog igen.
  • Lad den småsimre i 5 minutter.
  • Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt ekstra krydderier.
  • Hæld den varme suppe op i 2 skåle, og anret hver skål med 1 spsk. cremet kokosmælk, lidt revet citronskal og 1 spsk. gurkemejeristede kikærter som topping.

Næringsindhold pr. person (med topping):

Energi: 311 kcal
Protein: 3,6 g
Fedt: 24,8 g
Kulhydrat: 21,1 g
Kostfibre: 3,3 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...