Skål med gulerodssuppe og kødboller
© wichmann+bendtsen

Gulerodssuppe med kødboller

Nem og sund aftensmad på 30 minutter.

22. august 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Gulerodssuppe med røde linser og kødboller 

2 personer

100 g røde linser
150 g hakket oksekød, max 10 % fedt
4 tsk. løg, revet
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. gult løg, finthakket
2 tsk. ekstra jomfru­olivenolie
300 g gulerod, i tern
2 tsk. fintrevet ingefær
8 dl grøntsagsbouillon
4 spsk. koncentreret tomatpuré
4 tsk. koldpresset rapsolie
1 citron
2 håndfulde brøndkarse


Tilbehør:

2 skiver groft brød

Sådan gør du

  • Kog 50 g af de røde linser i halvdelen af den tid, som emballagen anviser. Rør disse med kød, løg, salt og peber.
  • Form små kødboller med en teske, og kom disse i kogende vand. Lad kødbollerne være i vandet, som skal være lige under kogepunktet, i ca. 10 min.
  • Steg hvidløg og løg blanke og bløde i olivenolie i en gryde. Tilsæt gulerodstern, og vend godt rundt.
  • Skyl de øvrige 50 g linser, kom dem i gryden sammen med ingefær, og vend godt rundt. Hæld bouillon og tomatpuré ved, og lad suppen simre i 15 min.
  • Blend gulerodssuppen med rapsolie, og smag den til med salt, peber og citronsaft. Anret suppen i to dybe tallerk­ner med kødboller og brøndkarse, og servér en lun skive brød til.

Kødboller på lager

Kødboller er et hit at have på lager på køl eller frys, så lav gerne en stor portion, og frys dem ned. Brug dem fx sammen med pasta og en god tomatsauce.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 645 kcal
Protein: 38,1 g
Fedt: 20,4 g
Kulhydrat: 83,4 g
Kostfibre: 12,4 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...