Græskarsuppe med sprøde selleritern

Varm dig på denne cremede græskarsuppe med en spændende smagsvariation.

10. oktober 2016 af I FORM

Græskarsuppe

4 personer

1 kilo hokkaido eller græskar
1,2 liter grønsagsbouillon eller vand
1 gult løg
1 fed hvidløg
4 skiver ingefær
1 rød chili
1 lille buket frisk timian
2 ubehandlede appelsiner
2 spsk. olivenolie
¼ selleri
4 skiver grovbrød
Havsalt
Friskkværnet sort peber


Sådan laver du græskarsuppe

  • Del græskarret, fjern kerner og skræl, og skær kødet i tern. Læg dem i en gryde, og hæld bouillon eller vand over. Hak løg og hvidløg, og skær ingefær i skiver. Halver chilien, fjern kernerne.
  • Bind timian i et bundt. Kom det hele ved suppen på en gang, og lad den simre i 30 minutter. Pres appelsinerne, og riv skallen. Kom saften fra appelsiner i suppen, og smag til med revet skal.
  • Blend til sidst græskarsuppen med olie, og smag til med salt og peber.
  • Skær sellerien i små tern, gnid dem med lidt ekstra olie, salt og peber. Rist dem på panden, og kom dem oven på græskarsuppen ved servering sammen med lidt græskarkerner. Spis brød til.


Tips til græskarsuppen

Vil du have mere fylde i græskarsuppen, kan du tilføje en stor skrællet bagekartoffel i tern fra starten.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...