Sunde salater i alle regnbuens farver.

Rød quinoasalat med spejlæg

Prøv denne lyserøde powersalat med rød quinoa, rødbedehummus og spejlæg

7. december 2015 af I FORM

Rød quinoasalat

2 personer

1 dl rød quinoa
2 rødbeder
1 håndfuld grønkål – vi har brugt den lilla
1 håndfuld broccoli
½ gul peberfrugt
1 håndfuld rødbedespirer (kan undlades)
1 sharonfrugt
2 æg
1 tsk. olie til panden

Rødbedehummus

Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
2 spsk. skyr
1 tsk. mascarpone
Saft og skal fra ¼ økocitron
1/5 tsk. salt

Dressing

1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. sennep
1 knivspids stevia
1 spsk. vand
1/5 tsk. salt


Sådan laver du rød quinosalat

  • Kom quinoaen i en gryde sammen med den ene rødbede, som du har skåret i 4 store stykker. Kom vand på, så det kun lige dækker.
  • Kog det i 25 min., eller til vandet er fordampet. Tag rødbeden op, læg den til side, og lad både quinoa og rødbede køle af.
  • Bland dressingen sammen, og ryst den godt.
  • Skær grønsagerne ud i de ønskede størrelser (skræl evt. den rå rødbede i tynde strimler med en tyndskræller). Anret det hele i 2 skåle.
  • Blend den kogte rødbede med de øvrige ingredienser til hummus.
  • Slut af med at lave 2 spejlæg.
  • Læg et spejlæg på toppen af hver salatskål sammen med hummus.

Salat med edamamebønner og kylling

Salat med edamamebønner

2 personer

100 g edamamebønner
1 gul squash
½ aubergine
1 tsk. olivenolie
1 spsk. timian
200 g cherrytomater
½ rød peberfrugt
200 g rødkål
100 g blomkål
1 æble
1 håndfuld rød skovsyre

Kylling

200 g kylling
1 spsk. sojasauce
¼ rød chili
1 fed hvidløg
1 knivspids stevia

Dressing

40 g cashewnødder
20 g soltørrede tomater
Saft og skal fra ¼ økocitron
1 knivspids stevia
1 knivspids salt
3 spsk. sojamælk


Sådan laver du edamamebønnesalat

  • Læg cashewnødder og soltør­rede tomater i blød i minimum 20 min.
  • Hæld vandet fra, og kom herefter alle ingredienserne til dressingen i en blender. Blend til en ensartet masse. Kom evt. mere mælk i.
  • Skær auberginen i tynde skiver, drys med timian og olivenolie, og kom dem på en varm pande i 3 min. på hver side.
  • Lav strimler af squashen med en tyndskræller, og skær alle de øvrige grønsager ud i ønskede størrelser.
  • Skær kyllingen i skiver, mariner dem i sojasauce, chili, hvidløg og stevia, og lynsteg dem på panden i lidt olie i 10 min., hvor du vender det undervejs.
  • Arranger det hele i 2 skåle.

Salat med kikærter og røget laks

Salat med kikærter

2 personer

1 fennikel
2 friske figner
150 g kogte kikærter (kan undlades og erstattes af mere laks)
1 tsk. olivenolie
1 knivspids salt
½ avocado
1 håndfuld lucernespirer
10 g chokolade
2 gulerødder
1 håndfuld blomkål
100 g røget laks

Dressing

2 spsk. peanutbutter uden sukker
4 jalapenos
1 spsk. sojasauce
Saft af ½ appelsin
1 tsk. agavesirup
2 spsk. vand


Sådan laver du salat med kikærter

  • Blend dressingen sammen.Steg de kogte kikærter på panden i olie og salt i 5 min.
  • Skær grønsagerne og frugten ud i ønskede størrelser, og arranger det med kikærterne og laksen i 2 skåle.
  • Hæld dressingen over, og drys med grofthakket chokolade.
  • Pres evt. også den anden halve appelsin ud over salaten.

Rød quinoasalat med spejlæg

Sunde salater i alle regnbuens farver.

Rød quinoasalat

2 personer

1 dl rød quinoa
2 rødbeder
1 håndfuld grønkål – vi har brugt den lilla
1 håndfuld broccoli
½ gul peberfrugt
1 håndfuld rødbedespirer (kan undlades)
1 sharonfrugt
2 æg
1 tsk. olie til panden

Rødbedehummus

Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
2 spsk. skyr
1 tsk. mascarpone
Saft og skal fra ¼ økocitron
1/5 tsk. salt

Dressing

1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. sennep
1 knivspids stevia
1 spsk. vand
1/5 tsk. salt


Sådan laver du rød quinosalat

  • Kom quinoaen i en gryde sammen med den ene rødbede, som du har skåret i 4 store stykker. Kom vand på, så det kun lige dækker.
  • Kog det i 25 min., eller til vandet er fordampet. Tag rødbeden op, læg den til side, og lad både quinoa og rødbede køle af.
  • Bland dressingen sammen, og ryst den godt.
  • Skær grønsagerne ud i de ønskede størrelser (skræl evt. den rå rødbede i tynde strimler med en tyndskræller). Anret det hele i 2 skåle.
  • Blend den kogte rødbede med de øvrige ingredienser til hummus.
  • Slut af med at lave 2 spejlæg.
  • Læg et spejlæg på toppen af hver salatskål sammen med hummus.

Salat med linser og grønkålschips

Farverig salat med linser

2 personer


½ lille hokkaidogræskar, 300 g
1 dl grønne linser
½ rødløg
1 bolsjebede
2 håndfulde rucola
½ rød grape
Kerner fra ½ granatæble

Grønkålschips

3 store stilke grønkål
2 tsk. olivenolie
1/5 tsk. salt

Tahin-dressing

2 spsk. tahin
Saft fra 1 lime
1 tsk. agavesirup
1 spsk. sojasauce
1 spsk. vand
Evt. lidt chili


Sådan laver du linsesalat

  • Fjern stilken fra grønkålen, og vend bladene med olie og salt.
  • Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 min.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Kog linserne som beskrevet på emballagen, og lad dem derefter køle af.
  • Skær imens de øvrige grønsager, som du ønsker. Fjern gerne hinderne fra grapestykkerne.

  • Arranger det hele i 2 skåle, og læg til sidst, lige inden servering, de sprøde grønkålschips på.
  • Hæld tahin-dressingen ud over.

Måske er du interesseret i...