© wichmann+bendtsen

Cremet kornotto med andebryst og skovsyre

Vil du gerne forkæle din kæreste eller veninde med en ekstra god middag? Men har du ikke tid til at stå i køkkenet i flere timer? Så har vi her løsningen. Prøv denne fantastiske kornotto med andebryst og skovsyre.

1. oktober 2017 af Anne Larsen & Bo Frederiksen

Cremet kornotto med andebryst og skovsyre

2 personer

1 stk. andebryst med skind
Havsalt 

150 g perlekorn, byg, spelt el. rug
½ liter hønsebouillon

1 dl letmælk

40 g revet parmesanost

Sort peber, friskkværnet

1 håndfuld skovsyre, kan udelades 

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrystet, og gnid det med salt.
  • Læg kødet med skindsiden nedad på en pande, og tænd på moderat varme. Skindsiden skal brune ganske langsomt, så det meste fedt når at smelte fra, før farven på skindet
er gyldent. Det tager ca. 10 min.
  • Vend brystet, og brun kødsiden kortvarigt. Steg det færdigt
i ovnen ved 150 gr. i ca. 10 min.

  • Kog perlekornene i bouillonen uden låg under jævnlig omrøring. Tilsæt lidt mere vand, hvis kornene er ved
at koge tørre. Afstem væskemængden, så kornene bliver møre, uden at du skal hælde væde fra gryden til sidst, hvilket tager ca. 25 min.

  • Kog kornene op med mælk, og sluk
for varmen. Vend så osten i, og smag til med salt og peber.

  • Skær kødet efter behag, og servér retten med skovsyre. Kan dog udelades. 

TIP! Sådan bevarer du fugten

Kornottoen skal serveres så fugtig, at den ikke behøver sovs. Tilsæt derfor lidt væde inden servering, så den er lind i konsistensen. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 615
Protein: 40,6 g
Fedt: 27,2 g
Kulhydrat: 59,3 g
Kostfibre: 13,4 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...