Tallereken med kartoffelmos, kød og grøntsager

Coq au vin på sød kartoffelmos

Kan vi friste med sund og lækker ret til aftensmaden, som du kan lave på bare 30 minutter?

21. februar 2017

Coq au vin på sød kartoffelmos

2 personer

50 g bacon

½ gult løg 


2 små gulerødder 


150 g champignoner 


2 spsk. jomfruolivenolie 


2 kyllingebrystfileter, 300 g 


2 dl grøntsagsbouillon 


4 dl rødvin

Havsalt

Friskkværnet sort peber 


1 bundt timian

1 dl perleløg, fra frost 


Kartoffelmos:

2 søde kartofler 


2 tsk. jomfruolivenolie

Sådan laver du sød kartoffelmos med tilbehør

  • Skær bacon i tern, og steg dem gyldne.
  • Skær løg og gulerod i tern, og champignoner i kvarter. 
  • Varm olien op, og steg løgene bløde – kom dernæst gulerødderne ved. 

  • Skær kyllingen i mundrette stykker, og kom dem i gryden. 
  • Hæld bouillon, rødvin, bacon, lidt salt og peber ved sammen med timianstængler. 
  • Lad retten simre i 15 minutter.
  • Kom champignoner ved, og lad det simre i yderligere 10 minutter. 
  • 5 minutter før retten er færdig, kommes perleløgene i. 
  • Tag evt. nogle af timian­stænglerne op inden servering.
  • Skræl de søde kartofler, mens retten simrer. 
  • Skær dem herefter i tern, kog dem, og mos dem med salt, peber og olie. 
  • Servér mosen til kyllingen. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 600 kcal
Protein: 35,8 g
Fedt: 26,7 g
Kulhydrat: 42,1 g
Kostfibre: 7,8 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...