Læs også

broccoli

Broccoli

Tallerken med salat af broccoli og bacon
© wichmann+bendtsen

Broccolisalat med bacon, rødløg og feta

Indholdet af C-vitamin er tårnhøjt i broccoli, og der skal ikke mere end ca. 50 gram broccoli til at dække det anbefalede dagsbehov. Så mangler du C-vitamin og inspiration til nem og sund aftensmad, så kan vi varmt anbefale denne lækre broccolisalat, der kan laves på bare 20 minutter.

24. august 2017 af Anne Larsen

Broccolisalat med bacon, rødløg og feta

2 personer

500 g broccoli, i buketter
Havsalt
Koldpresset rapsolie
100 g mager bacon i ultrafine tern
2 dl ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
¼ dl hvidvinseddike eller citronsaft
Sort peber, friskkværnet
1 stort rødløg, finthakket
4 spsk. rosiner
50 g feta


Tilbehør:

1 skive rugbrød, ristet

Sådan gør du

  • Læg broccoli i en skål med 1 tsk. salt og 2 tsk. rapsolie. Hæld kogende vand over, og læg låg på i 5 min.
  • Hæld vandet fra, og lad buketterne dryppe af og køle på et klæde.
  • Rist baconternene gyldne, lad fedtet dryppe af i en sigte, og læg dem på fedtsugende papir.
  • Pisk en dressing sammen af oli­venolie, hvidvinseddike, salt og peber.
  • Anret broccoli med bacon, løg, rosiner og
helt tynde skiver feta. Dryp 2 spsk.
af dressingen hen over, og servér ristet rugbrød til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 615 kcal
Protein: 52,6 g
Fedt: 23 g
Kulhydrat: 55,4 g
Kostfibre: 11,7 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...