Foto: Miklos Szabo

Boller i karry med ingefær

Traditionel boller i karry med et twist af ingefær og quinoa med marinerede rødbeder og sortkål som tilbehør. Se her, hvordan du gør.

9. oktober 2016

Boller i karry med ingefær

2 personer

2 portioner marinerede rødbeder*
50 g kogt quinoa, den lyse
200 g hakket svin og kalv, maks. 10 % fedt
1 æg
2 tsk fintrevet ingefær
et lille revet skalotteløg
1 fed presset hvidløg
havsalt og friskkværnet sort peber
100 g sortkål, nettovægt
koldpresset rapsolie
en håndfuld brøndkarse


Sauce:

20 g/4 tsk koldpresset rapsolie eller smør
2 spsk økologisk hvedemel
1 spsk karry
1 tsk stødt gurkemeje, eller gerne fintrevet frisk rod
2 dl hønsebouillon
1 dl kokosmælk eller minimælk
havsalt og friskkværnet sort peber


*Marinerede rødbeder, 1 portion:

1 bdt eller en pose rødbeder
valgfri dressing


Sådan laver du boller i karry med ingefær

  • Kog quinoa knap mør i letsaltet vand iflg. emballagens anvisning, men reducér tiden lidt.
  • Rør det hakkede kød med quinoa, æg, ingefær, de to slags løg, salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand og lad dem stå lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. De vil lægge sig i overfladen, når de er færdige. Dræn kødbollerne.
  • Gør kålen i stand, skær bladene fri af midterstrengen og lidt fra bunden, skyl og slyng bladene tørre og skær dem i mindre stykker. Blanchér dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie, eller steg dem i ganske lidt olivenolie.
  • Varm rapsolien op til saucen, kom mel ved og pisk. Kom karry og gurkemeje i, spæd med bouillon og pisk. Kom kokosmælk i og pisk. Lad saucen simre 3-4 minutter og smag den til med salt og peber.
  • Anret kødbollerne med sauce, sortkål, rødbede og brøndkarse.


*Marinerede rødbeder, 1 portion

  • Skrub rødbederne og bag dem ved 190 °C i 1 time, evt. på et leje af salt. Eller kog dem møre i en time.
  • Lad dem afkøle lidt og pil dem.
  • Skær dem i blokke og marinér dem i den valgte dressing. Læg dem i en bøtte og stil dem på køl.

Næringsindhold i boller i karry pr. person
Energi 665 kcal Protein 32,5 g Fedt 42,4 g Kulhydrat 42,8 g Kostfibre 5,8 g

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...