Suppe med blomkål

Blomkålssuppe med krydderurter

På under 30 minutter kan du servere denne cremede blomkålssuppe. Velbekomme.

7. september 2017 af Helle B. Carlsen, Anne Larsen & Michelle Kristensen

Blomkålssuppe

2 personer

1/2 blomkål, ca. 400-450 g
4 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
2 dl minimælk
Sort peber, friskkværnet
1 bundt basilikum
1 bundt purløg
1 bundt kruspersille
6 spsk. parmesanost, revet
2 skiver groft brød, 100 g 

Sådan gør du

  • Skær blomkål fint, og læg det i en gryde med
2 tsk. raps–olie og lidt salt. Hæld kogende vand over, så blomkålen lige er dækket. Lad det koge i
10 min. Hæld vandet fra, men gem det.
  • Blend blomkålen med lun mælk, 2 tsk. rapsolie
og så meget kogevand, at du får en god konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Hak alle krydderurter, undtagen en lille buket.
  • Læg osten i to striber på bagepapir på en bageplade. Bag ved 200 grader
i ca. 5 min., til de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Anret suppen med urter og ostestænger. Servér brød til. 

Tip! Gør det nemt med et godt rivejern

Friskrevet parmesan smager bare bedre. Køber du et rivejern i god kvalitet, kan du rive osten rimelig tjept. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 508 kcal
Protein:
32,3 g
Fedt: 24,1 g
Kulhydrat: 45,5 g
Kostfibre: 9,1 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...