Tallerken med laks og farverig salat
© Wichmann+bendtsen

Bagt laks med rødkålsråkost

Denne ret er en fornøjelse for både øjne og gane - og så kan den laves på bare 30 minutter. Velbekomme!

19. december 2016 af Anne Larsen

Bagt laks med rødkålsråkost

2 personer

120 g røde linser
350 g rødkål
50 g spæd spinat

1 granatæble
1 tsk. citronsaft

1 tsk. koldpresset rapsolie
250 g laksefilet uden skind og ben
Havsalt

2 træspyd

2 tsk. nigellafrø

Sådan laver du bagt laks med rødkålsråkost

  • Kog linserne efter emballagens anvisning. 
  • Snit rødkålen fint. 
  • Skyl spinaten, og slyng den tør. 
  • Massér granatæblet, del det, og vend vrangen ud. 
  • Tag kernerne ud. 
  • Anret råkosten med linser, kål, spinat, granatæblekerner, citronsaft og dryp af olie.
  • Skær laksen i tern, læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, drys let med salt, og bag ternene ved 200 grader
i 9 minutter. 
  • Sæt laksestykkerne på to træspyd, drys med nigellafrø, og anret på tallerknen ved siden af råkostsalaten.

Tips! Hav kogte linser i fryseren

Når du koger linser (eller bønner), så kog gerne hele posen, og frys ned i små portioner. Det tager ikke længere tid, men sparer tid en anden dag.


Næringsindhold pr. person
Energi: 561 kcal

Protein: 43,4 g
Fedt: 21,1 g
Kulhydrat: 54,4 g
Kostfibre: 9,9 g

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...