Tallerken med laks og farverig salat
© Wichmann+bendtsen

Bagt laks med rødkålsråkost

Denne ret er en fornøjelse for både øjne og gane - og så kan den laves på bare 30 minutter. Velbekomme!

19. december 2016 af Anne Larsen

Bagt laks med rødkålsråkost

2 personer

120 g røde linser
350 g rødkål
50 g spæd spinat

1 granatæble
1 tsk. citronsaft

1 tsk. koldpresset rapsolie
250 g laksefilet uden skind og ben
Havsalt

2 træspyd

2 tsk. nigellafrø

Sådan laver du bagt laks med rødkålsråkost

  • Kog linserne efter emballagens anvisning. 
  • Snit rødkålen fint. 
  • Skyl spinaten, og slyng den tør. 
  • Massér granatæblet, del det, og vend vrangen ud. 
  • Tag kernerne ud. 
  • Anret råkosten med linser, kål, spinat, granatæblekerner, citronsaft og dryp af olie.
  • Skær laksen i tern, læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, drys let med salt, og bag ternene ved 200 grader
i 9 minutter. 
  • Sæt laksestykkerne på to træspyd, drys med nigellafrø, og anret på tallerknen ved siden af råkostsalaten.

Tips! Hav kogte linser i fryseren

Når du koger linser (eller bønner), så kog gerne hele posen, og frys ned i små portioner. Det tager ikke længere tid, men sparer tid en anden dag.


Næringsindhold pr. person
Energi: 561 kcal

Protein: 43,4 g
Fedt: 21,1 g
Kulhydrat: 54,4 g
Kostfibre: 9,9 g

Aftensmad på max 30 minutter

1. Spinatpasta med tigerrejer 2. Hakkebøf med sommergrønt 3. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 4. Spinattærte med tomat 5. Sommerlig salade nicoise 6. Bagt laks med pesto 7. Sommersalat med kylling og quinoa 8. Fiskeruller med gulerødder og kål 9. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 10. Røget laks med stegt spidskål 11. Steak med knuste kartofler og salat 12. Æggerulle med spinat og laks 13. Squashpasta med rejer og hvide bønner 14. Salat med pære og edamamebønner 15. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 16. Bønnesalat med spicy kødboller 17. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 18. Torsk med rosmarinkartofler 19. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 20. Salat med kylling og æbler 21. Pasta med tun, kapers og oliven 22. Gulerodssuppe med røde linser 23. Hakkebøf med stegte grøntsager 24. Svinekotelet med quinoa og broccoli 25. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 26. Kylling og kål i karry 27. Bagt laks med grønkål 28. Rødtunge med pære og citron 29. Kylling med rodtern og bagte tomater 30. Chili con carne med kalvekød og majs 31. Svampe-omelet med rød peber 32. Jordskokkesuppe med fyld 33. Lammefilet med kartofler og palmekål 34. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 35. Kylling med gremolata og spicy sortkål 36. Tun med bagte rødløg og quinoa 37. Kålhotdog med sundt fyld 38. Suppe med tomat, sortkål og bønner 39. Kyllingesalat med æble og citrus 40. Pasta med grov valnøddepesto 41. Rødbedeomelet med røget laks 42. Kylling på sød kartoffelmos 43. Lammefilet på fennikelpuré med salat 44. Karrysuppe med rejer og mango 45. Coq au vin på sød kartoffelmos 46. Bagt laks med rødkålsråkost

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...