Tallerken med avocado-burger
© wichmann+bendtsen

Avocado-burger med røget laks

Hvem siger, at en burger skal være snasket og fedtet for at smage godt? Denne sunde mini-burger med avocado-bolle og røget laks er en sand fornøjelse for store og små, ham og hende.

4. maj 2017 af Augusta Sørensen

Røget laks med spinat, rødkål og kaperssalsa i avocadobolle

4 stk.

4 avocadoer

Salsa:

1 spsk. frisk dild

1 spsk. frisk purløg

3 spsk. kapers

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Dressing:

2 spsk. mayo, se opskrift

2 spsk. skyr

½ citron, saft og skal

Fyld:

4 skiver røget laks

100 g rødkål, skåret ultratyndt

1 håndfuld frisk babyspinat

Topping:

1 tsk. chiafrø

Sådan laver du en avocado-burger med laks

  • Pil skrællen af avocadoerne, og del dem på tværs - ikke på langs som normalt. 
  • Brug en ske til at få stenen ud af underdelen.
  • Hak dild, purløg og kapers til en salsa. 
  • Smag til med salt og peber.
  • Rør mayo, skyr samt citronsaft og revet citronskal sammen.
  • Smør de to avocadodele med dressing, og byg en burger med salsa, laks, rødkål og babyspinat. 
  • Drys med chiafrø.

Er du mere til den hotte udgave? Så prøv en avocado-burger med spicy bøf.

Næringsindhold pr. person

Energi: 319 kcal
Protein: 10,1 g
Fedt: 25,1 g
Kulhydrat: 18,3 g
Kostfibre: 8 g

Avocado-burger fra siden
© wichmann+bendtsen

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...