Tallerken med kylling og asparges
© wichmann+bendtsen

Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke

Forkæl dine gæster eller din familie med denne fantastiske ret.

28. juni 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke

2 personer

4 kyllingelår 

4 skiver skinke, lufttørret
10 asparges, grønne
Havsalt
Koldpresset rapsolie
En håndfuld brøndkarse
Sort peber, friskkværnet


Vinaigrette:
2 dl koldpresset rapsolie
¼ dl hvidvinseddike
*
1 spsk. dijonsennep

Tilbehør:
500 g kartofler


* Vinaigrette tilovers

Gem den vinaigrette, som du har tilovers, på køl til de efterfølgende dage. Brug den oven på din salat eller dampede grøntsager.

Sådan laver du asparges og kyllingelår

  • Fjern skindet fra kyllingelårene, og pak dem ind i lufttørret skinke. 
  • Læg dem i et ovnfast fad, og stil dem i en 190 grader varm ovn i 30 min.
  • Vrik aspargesene, og lad enderne knække af der, hvor de naturligt knækker. 
  • Læg asparges i en gryde, drys med salt, dryp med lidt olie, og hæld kogende vand over. 
  • Kog mak­simalt 1 min.
  • Pisk vinaigretten sammen. 
  • Anret asparges med brøndkarse og 2 spsk. vinaigrette ved siden af de ovnbagte kyllingelår.
  • Servér skrubbede og kogte kartofler til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 507 kcal
Protein: 21,9 g
Fedt: 46,9 g
Kulhydrat: 46,9 g
Kostfibre: 4,7 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...