Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

En lidt stærkere ret med masser af antioxidanter.

10. september 2007 af I FORM

1 person

3 dl hønsekøds- eller grøntsagssuppe
1 lille skalotteløg
1 cm ingefær
1/4 rød chili
1 stilk citrongræs
Saften af 1/2 lime
1 tsk. fiskesovs
100 g østershatte
100 g shiitakesvampe
100 g ærter
50 g glasnudler
1/2 dl thailandsk basilikum
2 kviste mynte


Tilberedning

Bring hønsekøds- eller grønsagssuppe i kog, og gør alle grønsager rene. Bland hakket løg, finthakket ingefær, hakket chili og citrongræs, limesaft og fiskesovs i suppen, og kog i 5 min. Smag til. Skær svampe i kvarter, kom dem i suppen, og lad dem småkoge i 10 min. Tilsæt bælgede ærter, nudler og hakkede krydderurter, og bring suppen i kog i 5 sekunder. Sluk for varmen, smag til med mere lime og fiskesovs, og server suppen.

Derfor er den sund: Retten bugner af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. Især indholdet af betacaroten, C-vitamin og selen imponerer og beskytter dig mod bl.a. kræft og hjerte-kar-sygdomme. Herudover er retten temmelig rig på jern, som er meget vigtigt for din blodproduktion.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...