9 sunde opskrifter med svampe

Nyd jordbundens sunde skatte på nye måder. Få 9 sunde opskrifter som din krop og dine smagsløg vil elske.

28. september 2011 af I FORM

Svampe er en fantastisk lækker spise, der både egner sig til slankekosten og til en helt almindelig sund livsstil. Paddehattene er nemlig yderst kaloriefattige og fyldt med kostfibre, hvilket betyder, at du kan svælge i dem med god samvittighed.

4 typer svampe - så sunde er de.


Svampene suger jordbundens goder

På sundhedssiden er svampenes helt store fortrin de mange vitaminer og mineraler, som de hiver ud af jordbunden og lagrer i svampekødet. Det gælder hele familien af B-vitaminer, som svampene bugner af, og som bl.a. er vigtig for stofskiftet. Men det gælder også stoffer som fx det væskeregulerende kalium og immunforsvarsstyrkende selen. Ud over almindelige næringsstoffer gemmer svampe også på en stribe flavonoider, der har vist sig at kunne fungere som stærke antioxidanter i kroppen.

Gem i fryseren

Har du svampe i overskud, kan du gemme dem i op til et år i fryseren. Skær dem først i passende stykker, kom dem i en gryde med en lille smule vand i bunden, og varm dem igennem et par minutter. Hæld vandet fra, og frys svampene ned i passende portioner.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...