Kvinde spiser kage i køleskabsåbning
© iStock

Trøstespiser du?

Vores forhold til mad er forskelligt og afhænger af vores personlighed. Men spiser du i smug og har du svært ved at mærke din sult? Så kan det være tegn på trøstespisning. Tjek symptomerne her.

28. august 2017 af I FORM

Hvad vil det sige at trøstespise?

Trøstespisning eller overspisning er for mange et forsøg på at få det bedre, når vi fx oplever nederlag. Ved at spise udskilles belønningsstoffer i hjernen, og det har positiv indflydelse på vores mentale velvære.

Problemet med trøstespisning er bare, at det hurtigt kan eskalere, så mad bliver løsningen på dine problemer. Det kan nemt føre til vægtøgning, uden at du får løst problemerne.

6 tegn på, at du trøstespiser

  1. Mad har en beroligende virkning på dig, når du føler dig udfordret eller ked af det.
  2. Når du har spist (for meget) usundt, bliver du ofte ramt af dårlig samvittighed.
  3. Når du vil fejre dig selv, er det altid med mad og helst af den usunde slags.
  4. Du spiser ofte i smug, fordi du er flov over, hvor meget du i virkeligheden guffer.
  5. Du føler dig ofte energiforladt, træt og irritabel, selvom du indtager meget energi.
  6. Du har sjældent fornemmelse for, hvad du i virkeligheden har behov for. 

Du kan også teste dit forhold til mad her, og få et råd med på vejen.

Tag testen her

I FORM anbefaler

Hvis du er plaget af skader, er det vigtigt, at både din træning og dit træningstøj er indrettet derefter. For hård belastning eller tøj, der ikke holder dig tilpas varm og tør, kan være med til at få skaden til at blusse unødigt op igen.

Sørg derfor altid for at være klædt på efter vejret. Ved skader i knæ, lyske eller tilbagevendende fibersprængninger er det en god idé at anskaffe sig et par træningstights med fokus på en skæring, der kan støtte dig under din træning.

Disse funktionelle vinterløbetights fra Active Fit sikrer optimal komfort og fitting. Tightsene er i varm og åndbar vinterkvalitet og forsynet med reflekser både foran og bagpå, så du bliver set i mørket. Det svedtransporterende materiale sørger for at holde din krop tør og veltempereret under din træning. Materialet er meget behageligt og med flade sømme, der ikke genererer huden. Derudover er modellen udstyret med en praktisk nøglelomme reflekser og elastik i taljen. Lige nu kan du få de funktionelle tights sammen med 4 numre af I FORM og spare over 600 kroner.

Ja tak, vis mig tilbuddet. 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler