Læs også

Kokosolie på ske

Kokosolie

Kokosflager

Der er næsten ikke det, kokosflager ikke kan. Brug det til orientalske retter eller i din mysli, og så indeholder kokosflager over dobbelt så mange fibre, som findes i rugbrød.

28. september 2015 af Irene Brøndum

Derfor skal du spise kokosflager

Indholdet af kostfibre er rigtig højt. Helt op til 24 gram pr. 100 gram. Det er over dobbelt så meget som i rugbrød!

Sådan bruger du kokosflager

Som tilbehør til orientalske retter og som snacks, i mysli, brød, kager og salater, oven på din yoghurt eller sammen med teblade til en lækker kop dampende forårssødme.

Det er der gjort ved kokosflager

Kokosflager er tørrede og nogle gange ristede flager af kokosnøddens kød.

Du kan nemt selv lave flager: Bag kokoskødet i ovnen i 30 min. Når det er kølet af, river du kødet i lange tynde strimler, som bages, til de er gyldne. Drys evt. med salt.

Det skal du holde øje med, når du køber kokosflager

Hvis du ikke har mod på de hjemmelavede, kan du købe kokosflager i de fleste større supermarkeder og helsekostbutikker.

Vær opmærksom på, om flagerne er ristede i store mængder salt og sukker. Gå efter den ægte vare uden nogen former for tilsætninger.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...