Avocado giver dig masser af sundt fedt, som din krop har brug for – også når du er på kur!

© iStock

Så meget avocado må du spise

Avocadoen er faktisk slet ikke så "farlig", som du måske tror.

6. juni 2017 af Inge Eriksen

Mange af os elsker avocado og kan spise den morgen, middag og aften. Rent sundhedsmæssigt kan du i princippet også bare spise løs, for avocadoer bugner af sunde stoffer. – Ikke mindst sundt fedt, og netop fedtet er årsagen til, at mange går en stor bue udenom den bløde, grønne frugt, hvis de vil tabe sig.

Sådan opbevarer og modner du avocado

I en mellemstørrelse avocado er der 276 kalorier, og pr. 100 gram avocado får du 170 kalorier. Det lyder måske af meget, men til sammenligning gemmer der sig 249 kcal. i 100 gram grovbolle og hele 359 kcal. i 100 g hvide ukogte ris.

Samtidig får du mere mæthed ud af avocadoen både på grund af de sunde fedtsyrer og det høje fiberindhold. Desuden er fedtet i avocado er enkeltumættede fedtsyrer, og flere undersøgelser viser, at netop disse fedtsyrer er effektive til at fjerne fedt fra maven.

Så selv om du måske ikke ligefrem skal proppe dig med avocado, giver det langt bedre mening for dig at luge kulhydrater som grovboller og ris ud af din kost fremfor avocado.Via en avocado får du ca. 30 gram fedt. Får du ikke masser af fedt fra andre kilder, er en avocado om dagen passende for en kvinde med en sund og aktiv hverdag. Vil du tabe dig, er det en god ide at nøjes med en halv avocado om dagen.

TIP: Skal du kun bruge en halv avocado, så lad stenen blive sidde i den anden halvdel, læg den i en frysepose og slå en knude på posen. Så bliver avocadoen ikke brun.


Kalorier i avocado:

En lille avocado har 183 kcal.

En mellemstor avocado har 275 kcal.

En stor avocado har 366 kcal.

I FORM klæder dig på til løbeturen

Lige nu kan du få en super praktisk og elegant løbejakke fra Active Fit sammen med I FORM.

Løbejakken er skræddersyet til at give dig de bedste forudsætninger for, at du kan yde dit bedste under træningen uafhængigt af vejr og vind.

Få den lækre løbejakke sammen med en masse inspiration, tips og sunde opskrifter fra I FORM. Du sparer over 700 kr!
>>Se det supergode tilbud lige her.<<

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...